Chemický peeling funguje proti akné

Chemický peeling funguje proti akné

24. júna 2022,

Krásna pleť je dnes nielen znakom zdravia a krásy, ale taktiež úspechu. Je hrozné, že nám príroda práve v dobe mladistvého rozpuku nadelila akné. To naviac nemusí s pubertou zmiznúť, či sa môže vrátiť v našom pokročilejším ve­ku.

Chemický peeling sa spomína obvykle v súvislosti s antiageingom pleti. Málo sa vie o tom, že pomáha aj pleti s akné. Ide o kozmetickú procedúru, ktorá sa realizuje obvykle jedným z týchto dvoch spôsobov. Povrchový peeling si na pomoc berie alfa hydroxy kyseliny, z nich najznámejšia je kyselina glykolová, a lipo hydroxy kyseliny, kam patria kyselina mliečna a salicylová. Druhou možnosťou je využitie TCA kyseliny.

Vďaka pôsobeniu kyselín dochádza k významným zmenám na pleti. Zníži sa mastenie a zmenšia sa póry. Vďaka tomu dôjde aj k zlepšeniu stavu akné, či môžeme dokonca hovoriť o prevencii pred jeho vznikom.

Jedno sedenie nestačí

U chemického peelingu nie je prvé ošetrenie súčasne tým posledným. Kúra chemického peelingu obvykle zahrnuje 5 až 7 sedení, vždy po 7 až 10 dňoch. Samotné ošetrenie sa síce musí opakovať, ale sedenie je veľmi krátke, do 20 minút, a nenáročne na čas.

Ovocné kyseliny nás robia krásnymi

Vďaka ovocným kyselinám dokážeme výrazne zlepšiť stav pleti s akné a súčasne ju rozžiariť a omladiť. Ošetrovaná oblasť môže po každej kúre páliť, ale nepríjemné pocity rýchlo miznú. Po každom zákroku je vhodné ponechať pleti deň na regeneráciu. Ideálne je nepoužívať make-up a taktiež chrániť pleť pred silným slnečným žiarením. V lete je nutné použiť vhodný krém s UV faktorom.

Ako často na chemický peeling?

Kúru chemického peelingu je vhodné opakovať raz ročne. Pokiaľ ju dobre znášame a naša pleť trpí prejavmi akné, tak i dvakrát ročne. Pleť sa nám výrazne zlepší, akné sa nebude zhoršovať a pravdepodobne začne byť u nás na ústupe.

Autorom článku je Petra Havlíková. Článok nájdete v kategórii ostatné.