Merajte čas majstrovsky!

Merajte čas majstrovsky!

6. júna 2021, Cartier, hodinky, luxusné hodinky, dámske hodinky, pánske hodinky

Sponzorovanej odkazy:

Sú to hodinky, alebo neopozeraný dizajnový kúsok? Oboje! Značka Cartier sa majstrovsky pohrala s tvarom a pre medzinárodný hodinársky veľtrh Watches & Wonders 2021 vytvorila trio ikonických modelov, ktoré nemajú s všednými a bežnými modelmi hodiniek čo dočinenia. Uchvacujú svojimi proporciami, detailmi a množstvom inovácií a hranice kreativity sú tak opäť posunuté. Ako nové modely vyzerajú?

Klasika s puncom udržateľnosti: hodinky Tank Must

Témy ako udržateľnosť a minimalizácia odpadu sa premietajú aj do sveta luxusných hodiniek a tomuto prístupu nemožno len fandiť. Dôkazom je aj model Tank Must, ktorý je inšpirovaný slávnou klasikou Tank Louis Cartier. Ide o inovatívny model s fotovoltaickým quartzovým strojčekom, ktorý zaujme tým, že sa nabíja pomocou svetla. Aj remienok hodiniek stojí za pozornosť, je vyrobený zodpovedným postupom s využitím 40% látok rastlinného pôvodu, medzi ktorými je napríklad odpad z jabĺk pestovaných v Európe.

Prechádzka po ríši zvierat

O nevyčerpateľnej kreativite tvorcov značky Cartier hovorí kolekcia Cartier Libre, v ktorej sú ikonické hodinky spojené s tvormi z ríše zvierat. Kým pantera môžeme v kolekciách vídať pravidelne, či už ako siluetu strážiacu čas, alebo v podobe múzy pre skulptúru diamantu, tentoraz sa stretávame aj s inými zástupcami zvieracieho sveta. Ukážkou jedinečného a odvážneho spojenia je napríklad model pripomínajúci pancier korytnačky.

Odlišné, ale vo vzájomnom súznení

Rozšírenia sa dočkala aj ikonická kolekcia Pasha de Cartier. Novými prírastkami sa stal jeden 30mm model hodiniek pre ženy a model s chronografom. Do kolekcie Cartier Privé, ktorá zahŕňa zberateľské kúsky určené skutočným znalcom, pribudli hodinky Cloche de Cartier, ktoré sa svetu prvýkrát predstavili v roku 1920. Hoci sa môže zdať, že sú jednotlivé modely príliš originálne a rozmanité na to, aby mali niečo spoločné, opak je pravdou. Spájajúcimi prvkami sú tu čisté a precízne línie a spoločná vízia.

Foto: Cartier

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Jana Krajčová. Článok nájdete v kategórii šperky a hodinky.