Nová kolekcia značky Leeda s názvom Catch me!

Nová kolekcia značky Leeda s názvom Catch me!

14. júna 2019, nová kolekcia, Leeda, dámske oblečenie, návrhárka, značka Leeda

Sponzorovanej odkazy:

Noc, depo a svetlá prechádzajúcich vlakov. Teraz a tu. Nikdy nevieš, koľko máš času… Ženy, čo cez deň sedia v kancelárií a v noci preliezajú ploty. Catch me!

"Inšpiráciou pre mňa bol svet graffitov, prekračovanie hraníc, odhodlanie nasledovať svoje presvedčenie a adrenalín s tým spojený. Prvýkrát v histórii značky obsahuje kolekciu aj bielizeň. Nájdete v nej ale aj oblečenie pre denné nosenie, exkluzívne modely pošité flitrami, bombery z hodvábnej organzy, športovo ladené kusy z teplákoviny aj unisexové tričká a mikiny, "hovorí Lucia Kutálková, designérka značky LEEDa.

"Rovnako ako sa na stenách aj vlakových súpravách motívy prekrývajú a farby zdanlivo nesúrodo stekajú po povrchu, je aj táto kolekcia určená k vrstveniu. Niektoré strihy akoby pretekajú do asymetrie, výšivky majú tvar škvŕn a modely sú variabilné. Pri dlhých transparentných sukniach sa dezén láme plisovaním a vytvára efektné priehľady, "dopĺňa Lucia Kutálková.

Pretože chce byť Leeda čo najviac udržateľnou značkou, vznikajú niektoré kusy (najmä bielizeň) zo zvyškov látok z výroby ostatných modelov. Každý je tak originálom, vzor nie je nikdy rovnaký. V kolekcii sú použité materiály ako Thermocool, elastický tyl a šifón s originálnou potlačou, hodváb, flitre a bavlna.

Kolekcia Catch me!

  • Foto kampaň: Jiří Hroník, lookbook: Anežka Horová
  • Dizajn / styling: Lucie Kutálková / Leeda
  • Grafický dizajn: Marius Corradini
  • Make up: Renata Zelinková
  • Modelky: Anzhelika, Tereza Marie / Pure model / Lenka a Anežka
  • Šperky: Saskia Diez, Karla Olšáková

Leeda

Pod značkou Leeda tvorí od roku 2003 dizajnérka Lucia Kutálková. Charakterizuje ju minimalistický dizajn, dôraz na detail, variabilitu a prvotriedne materiály s originálnou tlačou. Mimo autorskú tvorbu sa sústredí aj na individuálnu zákazkovú výrobu. Všetko vzniká za etických podmienok výhradne v Českej republike s veľkým dôrazom na kvalitu aj pôvod použitých materiálov. Oblečenie i obuv značky Leeda nájdete v rovnomennom pražskom obchode v Bartolomejskej ulici, kde kúpite aj doplnky a šperky od ďalších (nielen) českých dizajnérov. Nakupovali tu napríklad Tilda Swinton, Susan Sarandon alebo Kim Cattrall.

Leeda Store

  • Bartolomějská 1, Praha 1, 110 00
  • tel. + 420 775 601 185
  • Otvorené: Po-So 11–19 hod.

Zdroj foto: kampaň: Jiří Hroník, lookbook: Anežka Horová

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Pavla Jelínková. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie a módni návrhári.