Poprázdninová starostlivosť o vlasy

Poprázdninová starostlivosť o vlasy

1. septembra 2014, vlasy, starostlivosť, sérum, masky, regenerácia, ošetrenie, olej, arganový

Sponzorovanej odkazy:

Poškodenie vlasov, ku ktorému dôjde počas dvojtýždňovej dovolenky na priamom slnku a v slanom mori, je väčšie ako poškodenie vlasov vzniknuté počas zvyšku roka. Slnečné žiarenie, ktoré môže poškodiť kožu, môže mať nepriaznivý účinok na vlasy, pretože z nich odčerpáva prírodné oleje a odoberá z nich vlhkosť. Vietor, ktorý veje pri mori zamotáva vlasy a spôsobuje ich lámanie a rozdvojovanie končekov. Chlórovaná a slaná voda spôsobujú blednutie farieb a oslabujú účinky ochrany, farbené vlasy oslabené chemickými látkami strácajú vlhkosť rýchlejšie než vlasy chemicky nenarušené. Biele vlasy sú obzvlášť citlivé na účinky slnka, pretože už stratili svoju prirodzenú pigmentáciu (melanín), ktorý do určitej miery pomáha odrážať škodlivé UV žiarenie. To všetko sa deje medzitým čo vy si užívate svoje vytúženej dovolenky. Ako teda vlasy ošetriť, keď už ste doma a chcete, aby opäť boli vašou korunou krásy?

Odpočinok

Po krásnej dovolenke, plnej zážitkov, budú potrebovať aj vaše vlasy dovolenku a odpočinúť si. Najlepšie urobíte, keď sa budete vyhýbať prílišnému vysúšaniu vlasov, pokiaľ možno tak na najnižší stupeň, žehlenie úplne obmedzte aspoň na dva týždne, zbytočne vlasy nezaťažujte tužidlami, lakmi, gélmi alebo voskami.

Zdroj: www.femalefatale.com

Zájdite k majstrovi

Najlepšie vám poradí váš kaderník, ten vaše vlasy pozná dôverne a bude vedieť čo najviac potrebujú. Odporučí vám masku alebo zábal, ktorý vám na mieste ihneď napraví vaše vlasy, bude to pre nich ako vitamínová bomba. Každopádne si nechajte zastrihnúť končeky alebo zničenú časť vlasov. Vaša hriva sa hneď odvďačí väčšou hustotou a vlasy rýchlejšie porastú. Pred dovolenkou ani tesne po dovolenke nechoďte na farbenie či iný chemický zákrok, ktorý by vlasy úplne zničil, dajte tomu čas aspoň 10 – 12 dní.

Vzácne oleje

Už kedysi naše babičky vedeli a poznali kúzlo olejov, a preto si ich natískali nielen do vlasov, ale mazali si tým celé svoje telo. Medzi najväčšiu vzácnosť patrí arganový olej je to takzvané marocké zlato, ktoré sa používa už niekoľko storočí. Je vhodný nielen na vlasy, ale aj na telo. Arganový olej zmierňuje svrbenie vlasovej pokožky, znižuje suchosť pokožky a vlasom dáva vitalitu, silu, lesk a hebkosť. Tento olej má hneď niekoľko možností ako sa dá použiť. Buď ako intenzívny nočný zábal, kedy ho nanesiete na celú dĺžku vlasov a idete spať, ďalej ako hodinový zábal a alebo ako sérum po umytí hlavy, kedy malé množstvo nanesiete do končekov vlasov. Ďalším obľúbeným olejom je kokosový, ktorý sa predáva v tuhej forme, ale keď ho pošúchate v rukách stane sa z neho olej, vhodný ako do vlasov tak aj na telo, veľmi si ho obľúbili svetové modelky, ktoré ho tiež používajú v kuchyni napríklad k vyprážaniu, použitie je rovnaké ako u arganového oleja.

Masky a zase masky

Na trhu existuje nepreberné množstvo masiek s rôznymi vitamínmi alebo funkciami či už proti krepovateniu, na suché vlasy, nepoddajné, mastiace, farbené, tmavé, dlhé a verím, že každá z vás má doma svojho favorita na ktorého nedá dopustiť. Doma si urobte svoje malé štúdio a pre aplikáciu po dovolenke si vyhraďte aspoň dve hodiny relaxácie a venujte sa len svojim vlasom. Najnovšie trendy z oblasti vlasovej starostlivosti hlásajú, masku naneste ešte pred samotným umývaním vlasov, áno niečo na tom bude, a tak skúste niečo nové čo vám zaručene pomôže. Účinky ešte znásobíte pokiaľ vlasy zabalíte do potravinárskej fólie a obalíte vopred nahriatym uterákom, masku nechajte takto pôsobiť aspoň dvadsať minút, vlasy sa krásne zregenerujú.

Zdroj: ogii.lv

Ak sa budete chcieť ďalšie leto vyhnúť nepríjemnostiam vo forme zničených vlasov, stavte na prevenciu, do kufra si budúce leto nezabudnite zbaliť ochranný sprej na vlasy s UV faktorom, klobúk či šatku a po každej návšteve mora či bazéna si dôkladne umyte vlasy vlažnou vodou. Ďalej existujú nezmývateľné kondicionéry, ale vyberajte tie, ktoré chráni vlasy pred UV žiarením. Za veterného počasia si dlhé vlasy stiahnite dozadu, aby sa vám necuchaly. Ak budete dodržiavať tieto rady, nebudete sa už pri príchode domov trápiť ako máte zničené vlasy.

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Martina H.. Článok nájdete v kategórii parfémy a kozmetika a vlasy a účesy.