Drevo alebo slama? Sandále leto 2014

Drevo alebo slama? Sandále leto 2014

15. júla 2014, leto 2014, korok, slama, drevo, sandále, letná obuv, trendy, dámska obuv, topánky na podpätku, drevený podpätok, espadrillas, espadrillky

Sponzorovanej odkazy:

Iste už viete, aké oblečenie a módne doplnky budú tento rok v lete 2014 in a trendy, ale čo bude na vrchole rebríčka u obuvi? Klasické dámske sandálky pozná každá z nás a sú snáď tými najobľúbenejšími „otvorenými“ topánkami. Užívame si ich nielen v lete, ale aj v zime pri plesovej sezóne. Teraz im leto 2014 praje a predovšetkým tým, ktoré sa pýšia platformou či podpätkom z dreva , korku alebo slamy. Sandálky vyzerajú veľmi atraktívne. Pri pohľade na ne z vás mizne dojem konfekčného produktu, korok či slama na obuvi v nás vyvolávajú pocit, že vyrástli priamo v lese alebo na poli.

Začnime u kombinácie sandále a drevo. Tieto topánky v nás skutočne evokujú najrôznejšie predstavy. Mnohí z nás v nich vidia typické holandské dreváky, ale tí s väčšou fantáziou by mohli drevený podpätok či platformu označiť za akýsi kmeň stromu, ktorý je košatý a kvitne najrôznejšími farbami. Určite ste tiež zaregistrovali, že tento rok v lete sa sandálky budú nosiť v nude odtieňoch, takže klasická čierna, biela, ale aj béžová alebo hnedá. Všetky tieto farby idú s dreveným základom ruka v ruke a pristane im to.

S drevom má tiež veľa spoločného korok, ktorý sa tiež využíva k prikrášleniu letných sandál. Vy sa stretávate asi častejšie s korkom v súvislosti so šampanským alebo vínom. Veľmi často sa však využíva ako podrážka a stielka v zdravotníckych topánkach a klasických školských papučiach. Korok, ktorý sa získava odrezávaním kôry duba korkového či korkovníku, sa na dámskych sandáloch javí veľmi sľubne. Je oveľa mäkší, ľahší a tvárnejší než drevo. Z toho všetkého tiež vyplýva, že by letné sandálky s korkovou platformou, podpätkom alebo len podrážkou, mali byť príjemnejšie na nosenie.

Sandále so slamenou podrážkou či podpätkom vo vás zrejme nebudia presvedčivý dojem, ale buďte bez obáv. Za slamené topánky sa považujú nám známe espadrillky, ktorých podrážka je po svojom obvode lemovaná povrázkom. Klasické espadrillas sú neformálne plátené topánky bez podpätku, ale ich popularita je tak vysoká, že sa ich názvom označujú všetky topánky, ktoré sa pýšia podrážkou vyrobenou z lana. Espadrillové sandálky vyzerajú netypicky, čím pútajú našu pozornosť. Pre teplé a predovšetkým suché leto sú podľa mňa ako stvorené.

Zdroje: www.polyvore.com

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Hedvika F.. Článok nájdete v kategórii topánky, obuv.