Bohémsky a etno štýl sú stále v kurze

Bohémsky a etno štýl sú stále v kurze

28. apríla 2014, bohemian, bohémsky, etno, potlače, folklór

Sponzorovanej odkazy:

Už niekoľko desaťročí sa bohémsky štýl nosí a dúfame, že aj ďalšie desaťročie bude. Vznikol v šesťdesiatych rokoch v Kalifornii a odtiaľ sa šíril do celého sveta. Je to veľmi vyletnený a uvoľnený štýl, ktorý je v obľube predovšetkým v horúcich dňoch. Tu so striedmosťou nepochodíte. Poďme nasať svieže etno a pričuchnúť k bohémstvu!

Bohémstvo je predovšetkým o voľnomyšlien­kárstve. Platí to teda aj v obliekaní v tomto štýle. Veľmi uvoľnená móda doplnená o posledné trendy. Základným prvkom celého štýlu sú doplnky a nedbalý ležérny vzhľad. Tu u doplnkov platí – čím viac, tým lepšie. Noste veľa náramkov a prstienkov, dlhé cinkavé retiazky s príveskami a perím, kabelky so strapcami a množstvom vzorov. Nezaobídete sa bez klobúka – či už v pánskom štýle alebo slamáku. Topy a tričká sú voľné, budete sa v nich cítiť slobodne a nespútane. Noste tiež maxi šaty a maxi sukne. Potlače s etno motívmi sú tu vítané a sú veľmi trendy. Všetko by malo vyzerať nedbalo, ale napriek tomu ladiť. Nebojte sa tiež farbičiek – tie bohémske pristanú a rozžiaria váš deň. Nevyhnutným doplnkom by mali byť tiež slnečné okuliare – skúste napríklad okrúhle obrúčky, tzv. lenonky. Bohémsky štýl má celkom blízko k hippie, ale nebojte sa – nie je to žiadna divočina. Malý tip od nás – ako dosiahnuť bohémskeho štýlu a vzhľadu – vrstvite a kombinujte. Minimalizmus je tu passé!

Etno spočíva predovšetkým vo vzoroch a vychádza často z folklóru. Ide ruka v ruke s bohémskym uvoľneným štýlom. Rovnako je potrebné nosiť veľa doplnkov zdobených perím, korálky, strapce. Etno má tiež blízko k prírode, tzn. že je kladený dôraz na motívy, folklór, materiály v prírodnej kvalite a ich spracovanie. Veľa vyznávačov etna a bohémskeho štýlu sa zaujíma o správnu zdravú životosprávu, niektorí sú vegetariáni alebo vegáni, milovníci tohto štýlu často chodia do prírody a podobne. Môžeme teda povedať, že je to tiež životný štýl. Od toho sa pochopiteľne odvíja váš vkus a cit pre módu. Nám je etno a bohémstvo veľmi sympatické.

Zdroj: www.hm.com , www.lindex.com

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Tereza K.. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie.