Legendárne tenisky Keds

Legendárne tenisky Keds

19. augusta 2013, tenisky, Kedsky, Keds, Plimsoll, plátené tenisky, sneakers

Sponzorovanej odkazy:

Tenisky Keds majú pomerne dlhú históriu. Na začiatku 19.storočia vypukla v Amerike „gumová horúčka“. Zrazu sa všetko vyrábalo z gumy, hoci kaučuk je ľuďom známy už oveľa dlhšie. Ovšem kaučuk v zime podliehal prírodným podmienkam a nebol tak odolný, ako sa spočiatku zdal. Procesom zvaným vulkanizácia sa teda kaučuk dočkal dokonalosti. Od tej doby sa jedná o jeden z najodolnejších materiálov.

Keď sa rozmohlo gumové šialenstvo, samozrejme došlo aj na odev a obuv. Pršiplášte boli bežným vybavením do nepriaznivého daždivého počasia. Avšak použitie gumy pre obuv bolo úplne novým objavom. A tak vznikli aj tenisky Kedsky s gumenou podrážkou. Plátená obuv, v ktorej ste sa mohli prejsť napríklad aj v daždi, bez toho aby vám natieklo do topánok, to bolo vtedy niečo! Prvé Kedsky sa datujú do druhej dekády dvadsiateho storočia. Roku 1916 firma US Rubber Company (neskôr premenovaná na Uniroyal spadajúci pod magnát Michelin) predstavila prvé tenisky s gumenou podrážkou. Pomenovali ich Keds (odtiaľ ľudový názov tenisiek „kedsky“). Vďaka pláteným teniskám s gumenou podrážkou sa dalo chodiť takmer nečujne. Od tej doby obľuba kedsek len rástla. Nosili ich politici, herci, speváci, športovci…nosil ich každý!

V dnešnej dobe sa tieto tenisky stále tešia veľkej obľube ako medzi mladými, tak medzi dospelými. Nosia sa nielen pre voľný čas, ale aj k formálnemu oblečeniu (zvlášť k saku), ktorému tak dodávajú ležérny a chlapčenský šmrnc. Pristanú mužom aj ženám a medzi deťmi je táto obuv tiež veľmi rozšírená. Kedsky skrátka môže nosiť celá rodina kamkoľvek, kedykoľvek a kdekoľvek. Odporúčame tenisky nosiť obzvlášť v lete, pretože vám v nich bude príjemne a nebude sa vám pariť noha. Plátenný materiál a pohodlné gumové podrážky iste oceníte. Tenisky Keds nie sú určené na chôdzu v daždivom počasí, avšak ak vás prepadne nečakaný dážď a zmoknete, nemusíte mať strach, že vám natečie do topánok – gumová podrážka z kaučuku vašu topánku ochráni.

Zdroj: www.polyvore.com , www.asos.com

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Tereza. Článok nájdete v kategórii topánky, obuv.