Čo zbaliť na dovolenku?

Čo zbaliť na dovolenku?

8. augusta 2013, letná dovolenka, oblečenie na pláž, večerný outfit

Sponzorovanej odkazy:

Tiež patríte medzi tých, ktorí nechávajú balenie na poslednú chvíľu a snažia sa jeho proces čo najviac urýchliť? Alebo skôr patríte k nadšencom preberajúcim niekoľkokrát denne skriňu, aby perfektne zbalili všetko, čo je potrebné? V každom prípade sa vždy musíme zamyslieť nad obsahom nášho kufra. Ja patrím k prvej skupine – balenie odkladám do poslednej sekundy. Ešte skoro ráno niekoľko minút pred odchodom som schopná mať otvorený kufor a bezradne po ňom kúľať oči.

Pre všetky prípady mám v šuplíku schovaný starý zoznam, kde sú spísané základné nepostrádateľné veci. Moja mamka mi vždy hovorila: „Nezabudni tri P – pas, peniaze, poistenie.“ A tak mi v podstate stačí vycestovať s peňaženkou, kde mám kartu (aj s poistením) a občianky preukaz. Avšak večné spoliehanie na to, že čo zabudnem, si môžem kúpiť, sa toľko nevypláca. Rozhodla som si teda urobiť vo svojom večnom balení konečne systém.

Na letnú dovolenku nevyhnutne potrebujem …

V prvom rade si musíme ujasniť, kam ideme. Predpokladajme, že v tomto letnom čase najviac cestujeme k moru. Potrebujeme teda veci na kúpanie, na večerné prechádzky, na bežné nosenie k moru a pre strýčka príhodu radšej aj niečo teplejšieho (jeden nikdy nevie). Začínam svoj zoznam od basic kúskov:

  • Dve jednofarebné tielka
  • Bavlnené šortky
  • Vzdušné letné šaty alebo tunika
  • Žabky či sandálky
  • Plavky

Perfektná zostava pre deň strávený pri mori. Bavlnené šortky s obyčajným tielkom sú stávkou na istotu maximálneho pohodlia. Ráno takto vybehnem pre čerstvé pečivo a cez deň si vystačím so šortkami a vrchným dielom plaviek.

Pokiaľ je ale naozaj horúco, najviac ocením jednoduchú tuniku, ktorú oblečiem cez plavky. Jedny šaty a sukienku – čo viac potrebujeme, keď sa dajú jednotlivé kúsky tak ľahko kombinovať.

Zabudnúť nesmieme na osušku a tašku k vode – to je proste základ. Takto sme vybavení na každodenné plážové leňošenie, čo ďalej?

Jedny plavky naviac sa nám do kufra vždy vojdú. Môžeme zvoliť kreatívnejší model, ktorý budeme mať len na občasné nosenie.

Základné oblečenie máme pripravené, prejdeme teda na večerné komplety. Určite nezabudneme džínsové šortky alebo sukienku. Počas dňa ich rýchlo oblečieme iba k plavkám a večer sa nám bude hodiť obľúbené basic tielko ozdobené šperkami (ktoré si na dovolenke určite rady zakúpime).

O praktickosti tuniky už som hovorila. Ak si vyberiete neutrálny strih a farbu, nebojte sa tuniku využiť i ako večerný model. Počas dňa je tunika úplne ideálny spoločník, pretože pod ňou pohodlne schováme plavky, ktoré nosíme o dovolenke zaiste všetci najčastejšie.

Odporúčam pribaliť jedny turecké nohavice (prípadne nohavice so zníženým sedom). Sú príjemnejšou variantou než džínsy a vytvoríte s nimi ľahko pekný večerný outfit.

A čo ešte nesmieme zabudnúť? Bavlnené šaty! Na pláž, na prechádzku, na večeru … znosíte ich úplne všade.

Ako ušetriť miesto v kufri? Dobre si rozmyslite, kam sa chystáte a aký kus odevu najviac využijete, pretože ak sa chystáte leňošiť pri mori, naozaj sa vám najviac so sebou oplatia dva typy plaviek, tunika, šaty, šortky, bavlnené tričká a dva páry otvorenej obuvi (ideálne sandálky a žabky). Nesnažte sa pripraviť na každý večer jedinečný outfit a radšej sa naučte kombinovať niekoľko kúskov oblečenia, ktoré doladíte výraznými doplnkami.

Zdroj: www.polyvore.com , www.net-a-porter.com , thinkstock

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Martina B.. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie.