Fashion trend: kitten heels

Fashion trend: kitten heels

30. júna 2013, kitten heels, topánky na nízkom podpätku, nízky podpätok

Sponzorovanej odkazy:

Kitten heel je krátky, úzky opätok, zvyčajne 3,5 cm až 4,75 cm vysoký, s ľahkým zakrivením od kraja päty, čo dáva topánkam väčšiu stabilitu.

História kitten heels

Tento štýl topánok bol predstavaný v neskorých 50.rokoch ako formálna módna obuv pre mladé dospievajúce dievčatá. Bol to pre nich skvelý spôsob ako sa pomaly naučiť chôdzi na podpätkoch. Vyššie podpätky by boli v tom čase považované za nevhodné pre dievčatá okolo 13. roka. Avšak na začiatku 60. rokov sa táto výška podpätku stala módna aj pre staršiu mládež a ženy všetkých vekových kategórií, a to až do zániku ihlových podpätkov ku koncu 60. rokov. Potom sa kitten heels znovu objavili v roku 1980 spolu s klinovými podpätkami a stali sa opäť módne až do roku 2003.

Vysoký alebo radšej nízky podpätok?

Pre mnohých z nás je určite veľmi ťažké vzdať sa vysokých podpätkov a platforiem, obzvlášť výška postavy dosahuje len niečo mále cez 160 cm. Ale pre naše nohy to nie je nič zdravého a raz za čas by si mali oddýchnuť v topánkach s nižším podpätkom. Budete prekvapené, ako môžu byť topánky s kitten heel podpätkom elegantné a teraz navyše vysoko trendy.

Kitten heels sú elegantné aj trendy

Topánky s kitten heels podpätkom sú skvelé do kancelárie. V topánkach ste tu celý deň, a preto by mali byť pohodlné, aby Vás v nich neboleli nohy. V tomto prípade zvoľte odtiene skôr neutrálne, ako je čierna, hnedá, tmavo modrá, vínová alebo olivová. Po práci sa ale môžete trochu odviazať a vybrať si z palety odtieňov tie viac žiarivé a odvážnejšie.

K čomu obuť kitten heels

Kitten heels topánky sa dajú nosiť ako s nohavicami, tak aj so sukňou.

Dokonale sofistikovanou eleganciou, ktorú vytvorila Audrey Hepburn spoločne s kitten heels sa môžete inšpirovať v nejednom jej filme. Presvedčíte sa, že dokonalé spojenie tvorí kitten heels aj so šatami.

Skvele vyzerajú s úzkymi džínsami a tielkom, cez ktoré si môžete obliecť sveter s veľkými dierami.

Kitten heels ale nepatria len do elegantného sveta módy, ich farebnejšie varianty môžete kombinovať s farebnými tunikami a tričkami s potlačami.

Zdroj: www.polyvore.com

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Jana A.. Článok nájdete v kategórii topánky, obuv.