Prírodné zložky v produktoch prispievajú nášmu zdraviu aj prírode

Prírodné zložky v produktoch prispievajú nášmu zdraviu aj prírode

31. decembra 2022,

Kozmetický priemysel dnes chrlí výrobky plné rôznych syntetických látok. Chémie v produktoch je toľko, že sa hovorí, že žena behom svojej dennej kozmetickej starostlivosti dostane do svojho tela až viac ako 200 pre telo neprirodzených chemických látok.

Kozmetika sa dnes síce tvári bezpečne, má to však svoje „ale“. Mnohé látky používané v kozmetiky nie sú zakázané, ale to ešte neznamená, že nášmu telu z dlhodobého hľadiska neškodia. Niektoré dokonca vyvolávajú alergické reakcie. Najviac chémie sa podľa odborníkov nachádza práve vo vlasovej kozmetike. Tam sme napríklad pred farbením vlasov vždy varovaní, aby sme najprv vyskúšali reakciu našej pokožky na tú ktorú farbu. To je ale podľa odborníkov nezmysel. Už takto si môžeme spôsobiť problémy, či sa alergická reakcia dostaví nakoniec až pri väčšej aplikácii.

Pre naše zdravie by sme mali preferovať kozmetické prostriedky s prírodnými zložkami Neznamená to, že aj medzi nimi nenájdeme alergény. Avšak pre telo je rozhodne zdravšie minimalizovať množstvo chemických látok, ktoré do tela s kozmetikou, ale aj inými cestami, dostávame. Súčasne tým podporujeme životné prostredie a znižujme negatívnu environmentálnu stopu, ktorú za sebou nechávame.

Kam pre kvalitnú vlasovú kozmetiku s prírodnými zložkami?

Spoločnosť ASP Luxury Haircare sa zameriava na prírodnú vlasovú kozmetiku. Prírodné zložky v produktoch dávajú produktom unikátne vlastnosti. Tie sú 100% veganské, bez parabénov, bez sulfátov, neobsahujú silikóny, vosky ani minerálne oleje a sú ECO friendly. Firma sa zaviazala znižovať environmentálnu stopu a ponúka výrobky obsahujúce viac ako 90 % prírodných zložiek. Produkty si môžete zakúpiť v e-shope Andopa.cz. Firma dodáva kvalitní produkty taktiež pre kadernícke štúdia (vrátane kaderníckeho zariadenia) a pre barber shopy.

Autorom článku je Petra Havlíková. Článok nájdete v kategórii ostatné.