Tipy na vstupné modely sveta luxusných hodiniek

Tipy na vstupné modely sveta luxusných hodiniek

29. mája 2022,

Sponzorovanej odkazy:

Udávajú čas, slúžia ako prvotriedny módny doplnok ku každej príležitosti, môžu mať zberateľskú aj investičnú hodnotu – to všetko predstavujú luxusné hodinky. Prinášame Vám niekoľko tipov na skutočne luxusné modely hodiniek.

Správny výber ako prvý krok

Otázka výberu správnych hodiniek sa môže zdať jednoduchá, iba v prípade, že presne viete, čo hľadáte. Pokiaľ však váhate a vyberáte v takmer nekonečne širokej ponuke, niekoľko nižšie uvedených parametrov by Vám mohlo pomôcť zvoliť si budúce dokonalé hodinky podľa priania. Pre koho sú hodinky určené a aký majú mať rozmer je základnou otázkou pri výbere. Hodinky môžu byť pánske, dámske či unisex, kedy sa podľa rozdelenia rozlišuje aj veľkosť ciferníka a remienka tak, aby sa maximálne prispôsobili obvodu zápästia. Tiež je dôležité ujasniť si, aký by mal byť štýl hodiniek, aby zodpovedal predstavám. Môžu byť elegantné, športové, motoristické, pilotné či potápačské. So štýlom sa spája aj typ ciferníkov[httpswww­.google.comur­lq=httpswww.al­tman.czmagazin­ptvary-rucicek-u-hodinek-a-jejich-pojmenovani&sa=D&sou­rce=docs&ust=1653587834­613864&usg=AOv­Vaw1SQNBduAav­g9vDnwnkDJnj] , ktorý môže byť analógový s ručičkami, digitálny alebo v kombinácii. Ďalším parametrom pre rozhodovanie je materiál , z ktorého je ciferník a remienok vyrobený. Samozrejme sa hodinky delia aj podľa toho, aké majú funkcie . A v neposlednom rade je tu rozhodujúci aspekt, cena .

Top hodinky svetoznámych značiek a zaujímavosti o nich

Značky s históriou aj značky, ktoré existujú relatívne krátko. Prezrite si tie naozaj prvotriedne luxusné hodinky a možno sa inšpirujete pre kúpu hodiniek podľa Vašich predstáv.

Breitling

Luxusnú značku švajčiarskych hodiniek Breitling založil v roku 1882 Leon Breitling. Iniciatívu na vytvorenie presnejšieho a spoľahlivejšieho spôsobu merania času podporilo nadšenie pre vedu a šport inovátora. Vďaka tomu sa rozhodol zamerať sa predovšetkým na chronografy a časovače. Hodinky boli zo začiatku orientované do skôr leteckých hodiniek, preto je aj písmeno B v logu okrídlené. 32 rokov od založenia značky zakladateľ zomrel. Firma zostala v rodinnom kruhu u syna Gastona, ktorý v čase obrovského rozmachu leteckého priemyslu neváhal a podnikanie v pilotných hodinkách veľmi aktívne rozširoval. Prosperite značky jednoznačne prispelo objednanie hodiniek do britského kráľovského letectva. Ohlas značky pretrváva dlhé roky až dodnes.

Najslávnejšie modely sú jednoznačne Breitling Navitimer, ktorý je ikonou značky. Model je neustále extrémne žiadaný a je považovaný za to úplne najlepšie medzi hodinkami špeciálne určenými pre pilotov. Ďalšími populárnymi modelmi sú hodinky Breitling Superocean a Superocean Heritage.

Tissot

Keď sa povie pojem luxusné hodinky, rozhodne by mali byť spomenuté hodinky Tissot[httpswww­.altman.czhodin­ky-tissot] . Začiatky značky sa datujú až do roku 1853, kedy ju založil pán Charles-Félicien Tissot so svojim synom v meste Le Locle. Už od začiatku svojej existencie firma exportovala do USA aj do Ruska. V čase medzi vojnami pozícia značky silnela a spojila sa s firmou Omega. Značka vždy experimentovala s novými materiálmi, napríklad s kameňom, perleťou či drevom. Unikátom boli plastové hodinky Astrolon z roku 1971. Značka sa spojila s ďalšou firmou, a tak spoločnými silami uviedli na trh v roku 1999 prvé dotykové hodinky na svete, a o niekoľko rokov neskôr aj prvé solárne dobíjané hodinky. Tissot je prevažnú časť svojej histórie spojený s automobilovými závodmi, keď v súčasnosti má reputáciu kvalitných a zároveň cenovo dostupných hodiniek, ktoré sú v mnohých prípadoch ladené do elegantno-športových tónov. Tissot hodinky sú celosvetovo známe aj kvôli sponzoringu mnohých športových podujatí.

Najslávnejšie modely sú hodinky Tissot PR 100 predstavujúce nadčasovú klasiku, ďalej T-Classic so svojim precíznym ale jednoduchým ciferníkom a elegantným dizajnom a T-Touch Collection.

Tag Heuer

Spoločnosť založená roku 1860 Edouardom Heuerom si nechala už po pár rokoch svojej existencie potvrdiť svoj prvý patent, ktorého podstatou bolo naťahovanie vreckových hodiniek pomocou korunky. Nielen kvôli svojim presným chronografom získala spoločnosť niekoľko ocenení. Chronografy sa začali presadzovať v oblasti športu a aj v letectve.

Jeden z najznámejších modelov tejto značky sú hodinky Tag Heuer Formula 1[httpswww.al­tman.czkolekce-tagheuer-formula-1] spojené úzko so svetom Formuly. Vstupom do sveta Formuly 1 v roku 1966 sa spoločnosť Tag Heuer významne zviditeľnila a upútala pozornosť. Firma vyvinula časomieru Mikrotimer, ktorá sa stala prvou miniaturizovanou elektronickou časomierou na svete s presnosťou 11000TH sekundy. Vďaka svojej bezchybnej presnosti sa stala roku 1971 oficiálnou časomierou tímu Scuderia Ferrari a neskôr aj tímu McLaren. Na vývoji prvých hodiniek tohto radu sa podieľali práve jazdci tímu McLaren.

Zeno Watch

Tipom na luxusné hodinky sú švajčiarske hodinky Zeno Watch[httpswww­.altman.czhodin­ky-zenowatch] . Pôvod značky siaha až do roku 1868. Do povedomia vstúpila značka Zeno o niekoľko desiatok rokov neskôr. Hodinky Zeno Watch sú elegantné aj športové, ale predovšetkým krásne prehľadné, navyše v spojení s luminiscenčnou vrstvou sú skvele čitateľné nielen cez deň, ale aj za šera a v noci.

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Petra Havlíková. Článok nájdete v kategórii doplnky.