Celoročná kolekcia Josefiny Bakošovej „Me“ je inšpirovaná prírodou

Celoročná kolekcia Josefiny Bakošovej „Me“ je inšpirovaná prírodou

27. novembra 2021, Celoročná kolekcia, kolekcia Josefiny Bakošovej, kolekcia „Me“, príroda, kolekcia, Josefina Bakošová

Sponzorovanej odkazy:

Kto má rád tvorbu návrhárky Josefíny Bakošovej , určite zajasá, keď prezradíme, že je na svete jej nová kolekcia. A nie je len tak hocijaká, je to kolekcia celoročná, inšpirovaná prírodou a plná pokoja a vyrovnanosti. Táto kolekcia pod príznačným názvom „Me“ nadväzuje na tému predchádzajúcu a pokračuje v ňom. Inšpirácia prírodou , prepojenie kvetov a módy je u Josefiny Bakošovej už štandardom. Nová kolekcia povyšuje kvet hortenzie a jeho škálu pastelových odtieňov farieb.

Štýlové a nadčasové

Kolekcia „Me“ je plná krásne ženských kúskov a zároveň univerzálnych strihov. Z kúskov môžeme menovať nohavice evokujúce nohavicovú sukňu, vypasované saká, midi sukne so vzorom, dlhé šaty s naberanými rukávmi, sexy crop topy a nemôžu chýbať ani pre návrhárku typické oversize kabáty. Napríklad cool novinka v podobe pestrofarebného zimného vlneného kabátu s geometrickým vzorom, ktorý vznikol recykláciou zvyškového materiálu.

Kolekcia nie je o sezónnosti

Kúsky z kolekcie môžete vynosiť po celý rok, nie je to len sezónna záležitosť. „Sú to moje obľúbené kúsky. Modely, ktoré som celý rok prototypovala a nosila na dôležité momenty môjho života. Bol to napríklad maturitný ples mojej najstaršej dcéry, alebo premiéra úžasného filmu, pre ktorý som navrhovala kostýmy. Jednotlivé modely predstavujú také moje zhmotnené spomienky,“ vysvetľuje návrhárka.

Aké farby kolekcii dominujú?

Farebná paleta kolekcie je pestrá, nechýba tu púdrová, lososová, fuchsiovo fialová a modrá. Príma sú tiež monochrónne looky v čiernej a šedej farbe. A krásne jemnú hru farieb stvorila návrhárka vďaka kvetom hortenzie, kvety, ktoré sú na každej záhrade na návrhárky milovanej Šumave. To je totiž kraj, kde Josefina Bakošová strávila za posledné dva roky veľa času obklopená prírodou, ktorá ju v kolekcii „Me“ inšpirovala.

„V kolekcii nájdete kúsky, ktoré môžete nosiť počas dňa, alebo ich vziať večer do spoločnosti či na večierok a stále sa v nich budete cítiť príjemne a nikdy nebudete overdressed,“ hovorí k svojej novej kolekcii návrhárka.

Projekt SNÍ v galérii SEN O

S kolekciou prichádza aj projekt SNÍ, ktorý vznikol v rámci galérie SEN O. SNÍ koncepčne prezentuje ženy v umení, ktoré sú fotografované vo svojich domovských ateliéroch spoločne s vlastnou tvorbou a v šatách Josefiny Bakošovej. Vybrané diela týchto umelkýň sú zároveň postupne vystavované v galérii SEN O, ktorú nájdete v obchode Harddeocre.

Výťažok z predaja diel ide na podporu centra Metráž, ktorý dlhodobo poskytuje pomoc ženám v núdzi. Do projektu sa zatiaľ zapojila speváčka Lenka Dusilová, dizajnérka Katarína Brůhová, maliarka Zuzana Badinková, alebo Nikola Šrajerová.

Kúsky môžete zaobstarať online na josefinabakoso­va.com alebo v obchode Harddecore na Senovážnom námestí 10 v Prahe.

Zdroj foto: Jozefína Bakošová

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Pavla Jelínková. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie a módni návrhári.