Hľadáte darček pod stromček pre ňu aj pre neho? A čo tak Converse x Basquiat?

Hľadáte darček pod stromček pre ňu aj pre neho? A čo tak Converse x Basquiat?

30. októbra 2021, Converse x Basquiat, Converse, Basquiat, tenisky

Sponzorovanej odkazy:

Hľadáte cool kúsok na nohy, alebo jedinečný darček pre niekoho blízkeho, alebo už riešite darčeky pod stromček? Jedným takýmto unikátom sa môžu stať tenisky Converse z radu Converse x Basquiat . Značka Converse tak oslavuje umelcov Jean-Michel Basquiata na plátne tenisiek a vnáša jeho umenie späť do ulíc – na obutých nohách.

Kto je Basquiat?

Undergroundový umelec, ktorý ovplyvnil smerovanie umenia v osemdesiatych rokoch, sa dostáva na plátno ikonických tenisiek Converse. Svoju revolucionársku víziu premietal Basquiat do graffiti, ktorými šokoval davy v uliciach veľkomiest. V novej kolekcii sa jeho práce vracajú späť do rušných ulíc.

Converse Converse X BASQUIAT Chuck 70 Hi za 124 €

Na siluetách Chuck 70 a Skidgrip ožíva dielo „Kings of Egypt III“ (1982). Motívy sú vytvorené digitálnou tlačou s vyšívanými detailmi, ktoré reprodukujú umelecké dielo. Na topánke tak nechýbajú typické elementy Basquiata ako abstraktná tvár, koruna a farebná typografia. Explózia abstraktných prvkov vytvára unikátny vizuál ovplyvnený egyptskou históriou, zasadený do pouličnej kultúry.

Converse Converse X BASQUIAT Skid Grip OX za 96 €

Dielo „Pez Dispenzer“ (1984) sa stalo hlavným motívom ako siluety Chuck Taylor All Star, tak aj bavlnených tričiek v bielom a čiernom prevedení. Radikálna maľba dinosaura s detailom koruny tvorí na prvý pohľad rozpoznateľný rukopis brooklynského umelca. Jeden z najikonickejších kúskov v modernej histórii tak ožíva v šatníku súčasnej generácie.

Converse Converse X BASQUIAT Chuck Taylor All Star Hi za 79,90 €

Kolekcia Converse x Basquiat je dostupná v pánskej aj dámskej verzii u vybraných predajcov, napríklad u Queens.cz , ktoré vám tu prezentujeme.

  • Zdroj foto: Queens.cz
  • Úvodné foto: Converse X BASQUIAT Chuck 70 Hi
  • Zdroj informácií: Daniela Stará Hannová, Friendly Friends
  • Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Pavla Jelínková. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie, pánske oblečenie a topánky, obuv.