Nová kolekcia Levis Vintage Clothing

Nová kolekcia Levis Vintage Clothing

10. októbra 2021, Nová kolekcia Levis Vintage Clothing, nová kolekcia Levis, kolekcia Vintage Clothing

Sponzorovanej odkazy:

Kolekcia značky je inšpirovaná béčkovými teenagerskými filmami z Hollywoodu 50. a 60. rokov. Víkendový flám násilníckych pankáčov! Chalani súperia o skazenú puberťáčku! Smrť pri tajných pretekoch áut! To všetko je zakomponované v novej kolekcii značky Levis Vintage Clothing.

Rebélie násťročných

V 50. a 60. rokoch nebolo v Amerike nič väčšieho než zlosť a rebélie tínedžerov. Aspoň sa vás o tom snaží presvedčiť Hollywood a rad teenagerských béčkových filmov z tej doby. Víkendový flám násilníckych pankáčov! Chlapci sa bijú o skazenú puberťáčku! Smrť pri tajných pretekoch áut! Hoci tieto filmy väčšinou nesplnili, čo sľubovali, trailery a reklama sa postarali o zábavné filmy. A tiež poslúžili ako inšpirácia pre novú kolekciu Levis Vintage Clothing jeseň/zima 2021.

The Shocking Truth

Nová kolekcia nesie názov The Shocking Truth, Šokujúca pravda, a z plagátov béčkových filmov pre teenagerov z 50. a 60. rokov preberá divoké farby a prehnane štylizované obrazy. Univerzitné bundy a saténové bombery. Košeľa s rozhalenkou a svetre s geometrickými vzormi. a samozrejme denim. Veľa denimu.

Satén, Ballon a spol.

Medzi najzaujímavejšie kúsky patrí pánska červená saténová bunda Climate Seal Jacket s kožušinovým golierom, reprodukcia verzie z 50. rokov minulého storočia, a pánske nohavice 1920s Balloon, super široké džínsy podľa verzie z 20. rokov minulého storočia. V ponuke je tiež rad džísok vrátane Typu II Long Trucker Jacket, dlhšia interpretácia dobových džínsových búnd.

Pre ženy je tu saténový Bomber Black & Red s motívom plačúcej mačky vyšitým na chrbte, ktorý pripomína bundy teenagerských gangov z 50. rokov. Zelenkavý vlnený kabát duffell Coat je zase inšpirovaný kúskami, ktoré nosili študenti.

Čierne Levis 701

K ďalším novinkám patrí čierna verzia džínsov Levis 701, v päťdesiatych rokoch minulého storočia to boli prvé dámske džínsy predávané predprané. Zaujímavosťou sú džínsy 1960 501®z podľa pôvodného strihu z roku 1960, ktorý bol evolúciou prvej zipsovej verzie päťsto jedničiek z roku 1954. Sú vyrobené z 12uncového denimu Red Selvedge. Kolekcia ponúka aj celý rad topov s výraznými geometrickými potlačami a agresívne estetikou dobových marketingových plagátov.

Ako návrhy kostýmov do filmu

Ku kolekcii Levis Vintage Clothing pristupovali dizajnéri značky ako by navrhovali kostýmy pre jeden z tých odstrašujúcich filmov pre teenagerov. Je to kolekcia, ktorá oslavuje lacné vzrušenie z nízkorozpočtových filmov, ktoré sa ale nakoniec stali kultovou klasikou hollywoodskej kinematografie.

Celú kolekciu nájdete v novom pražskom Levis Store v ulici Na Příkopě 6, alebo na levi.com.

Zdroj foto: Levis

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Pavla Jelínková. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie, pánske oblečenie a značky a značkové oblečenie.