Značka Denisa Dovala predstavila mimozemskú kolekciu Extraterrestrial

Značka Denisa Dovala predstavila mimozemskú kolekciu Extraterrestrial

15. septembra 2021, Mercedes-Benz Prague Fashion Week, Denisa Dovala, dámska móda, módna prehliadka, kolekcia

Sponzorovanej odkazy:

Alfou aj omegou kolekcie SS22 značky Denisa Dovala sa stali návrhárkine autorské potlače. Ide o súbor abstraktných obrazcov, ktoré vyobrazujú mimozemské bytosti z iných sfér, ktoré sa usídlili v schránkach ľudských tiel. Samotné modely sú potom predstavou o tom, ako možno takéto schránky nosiť.

Extraterrestrial by Denisa Dovala

Kolekcia je pre Denisu Dovalovú odkazom a pripomienkou fascinácie vesmírom a mimozemšťanmi, ktorú si v sebe pestuje už od mala. „Ako dieťa som si rada čítala o vesmíre a predstavovala si mimozemské bytosti medzi riadkami,“ prezrádza dizajnérka.

Celú kolekciu prelínajú abstraktné fantazijné kresby, ktoré v kombinácii so symetrickou manipuláciou s látkou vytvárajú u niektorých outfitov 3D objektovú konštrukciu. Iné modely naopak nechávajú svojou jednoduchou splývavou siluetou vyniknúť samotnej potlači látok. Denisina kolekcia je aj napriek svojmu veľmi špecifickému námetu a artovom prevedení ladená do konceptu SS22.

Kolekcia S / S21 Extraterrestrial

Kolekcia S / S21 bola prezentovaná v rámci Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku, na ktorom dizajnérka predstavila svoju prácu už niekoľko sezón za sebou. Tentoraz sa jej inšpiráciou stal vesmír a mimozemské bytosti. Hudbu špeciálne pre prehliadku zložila návrhárkina sestra Zuzana Dovalová.

Denisa Dovalová

Denisa Dovalová je módna návrhárka z Prahy. Absolvovala magisterský odbor Design odevu na Univerzite Tomáša Baťu v Zlíne. Cennou skúsenosťou pre ňu bola práca v ateliéri Iris van Herpen. V roku 2014 sa umiestnila na prvom mieste v súťaži pre mladých módnych návrhárov Talent Black Card.

Od roku 2012 sa dizajnérka so svojou značkou Denisa Dovala zúčastňuje dôležitých módnych udalosti v Česku aj zahraničí ako sú Mercedes-Benz Prague Fashion Week, ktorého sa pravidelne zúčastňuje už po niekoľko sezón, Kiev Fashion Days, Designblok, Mercedes-Benz Fashion week Central Europe v Budapešti a mnohé ďalšie.

Záznam prehliadky MBPFW SS22 NANICHE by Natalee Dufková / Denisa Dovala / Valérie Jurčíková nájdete na odkaze tu

Zdroj foto: Denisa Doval; Mercedes-Benz Prague Fashion Week

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Pavla Jelínková. Článok nájdete v kategórii módne peklo, ostatné a značky a značkové oblečenie.