Bulgari Bulgari: ikonický model, ktorý rúca zažité štandardy

Bulgari Bulgari: ikonický model, ktorý rúca zažité štandardy

16. septembra 2021, hodinky Bulgari Bulgari 2021, hodinky, Bulgari, BB, 2021

Sponzorovanej odkazy:

Zoznámte sa s hodinkami Bulgari Bulgari 2021, ikonickým modelom, ktorý si neohrozene razí cestu naprieč dekádami. Sú voľnomyšlienkárske, nadčasové a rafinované. Alebo tiež čierne či strieborné, urbanistické a moderné.

História hodinárstva je naplnená tisíckami najrôznejších modelov. Väčšina z nich má obmedzenú životnosť a iba hŕstka určitým spôsobom vyniká a dokáže si vydobyť trvalé uznanie a obdiv. Ak by sme mali vymenovať niektoré z týchto ikon, boli by to napríklad tie, spojené s históriou dobývania vesmíru, hodinky s obojstranným puzdrom, alebo modely s dizajnom inšpirovaným tankami z 1. svetovej voj­ny.

Do tejto elitnej skupiny bezpochyby patrí dvojité gravírovanie na lunete, ktoré je pripomienkou mocného rímskeho impéria. Tieto preslávené prvky sú neoddeliteľne spojené s konkrétnymi modelmi, skôr než so značkou výrobcu ako takou. Vďaka svojej unikátnosti si ikonické modely dokázali udržať nadčasovú atraktivitu a zároveň zachovať nádych modernosti.

Hodinky Bulgari Bulgari

Sú známe skôr pod iniciálami BB – boli prvýkrát predstavené pred takmer 45 rokmi a predstavujú jeden z týchto výnimočných výtvorov. Kráčajú s nami dekádami a nestrácajú nič zo svojich primárnych atribútov: uchovávajú si typický guľatý, jednoduchý tvar, ktorý podporuje ich súčasný a modernistický dizajn.

Nesmieme zabudnúť ani na avantgardné detaily, napríklad v podobe dvojitého gravírovania na lunete, pripomínajúce rímskeho imperátora, ktorí predvádzali atribúty svojej moci na razených minciach. Zatiaľ čo väčšina módnych domov podriaďuje svoju tvorbu aktuálnej dobe, značke Bvlgari sa podarilo vytvoriť estetický symbol, ktorý je stále in. Silnejšie ako kedykoľvek predtým žiari práve v dnešnej dobe, keď hrá identifikácia a vyobrazenie brandu kľúčovú úlohu.

Bold and Beautiful

Hodinky sú určené pre výrazné osobnosti (v duchu iniciálok BB a hesla Bold and Beautiful). Vďaka veľkej všestrannosti dávajú priestor pre širokú paletu najrôznejších interpretácií. Pre ženy, ktoré túžia po hodinkách ako symbole, je určený model s oceľovým puzdrom a strieborným číselníkom s diamantovými indexami. Sú slobodomyseľné a nadčasové.

Čierne a elegantné

Model BB v intenzívnej černi sa hodí pre všetkých, ktorí sa neboja prekonávať limity. Sú rebelské a moderné, temné a žiarivé zároveň. Ich tmavá duša pozdvihne akýkoľvek outfit, a predovšetkým za každých okolností borí zažité konvencie. Sú stelesnením postoja, ktorý nedáva priestor konformite. Ich poslaním je otriasť existujúcimi módnymi kódmi.

Hodinky Bulgari Bulgari sú skrátka navrhnuté tak, aby búrali všeobecné zásady a vytvorili nové módne vnímanie.

Technické parametre hodiniek

Bulgari Bulgari Black 103540 a 103557

  • 41 alebo 33 milimetrové oceľové puzdro, pokryté čiernou vrstvou DLC
  • dvojité gravírovanie na lunete
  • korunka s čiernym keramickým diskom (41mm) či čiernym keramickým kabošonom (33mm)
  • oceľový náramok pokrytý čiernou vrstvou DLC
  • preklápacia spona
  • vode odolnosť do 50 (41mm) a 30 metrov (33mm)
  • mechanický strojček s automatickým naťahovaním pri verzii 41mm, hodiny, minúty, sekundy a dátumovka
  • quartzový strojček pri verzii 33mm, indikácia hodín a minút
  • čierny lakovaný číselník s ručne aplikovanými indexmi

Bulgari Bulgari Silver 103455

  • 33milimetrové oceľové puzdro, logo v dvojitom gravírovaní na lunete oceľová korunka osadená rubelitovým kabošonom a oceľový náramok
  • strieborný tónovaný číselník osadený 12 diamantovými hodinovými indexami (0,21 karátu)
  • Quartzový strojček s indikáciou hodín a minút

Zdroj foto: Bulgari

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Pavla Jelínková. Článok nájdete v kategórii šperky a hodinky.