Puma chráni lesy a pralesy s ekologickou organizáciou Canopy

Puma chráni lesy a pralesy s ekologickou organizáciou Canopy

4. septembra 2021, Puma, Canopy, ochrana lesov ochrana pralesov, udržateľnosť, uhlíková stopa

Sponzorovanej odkazy:

Značka Puma sa zaviazala, že bude chrániť pralesy a lesy po celom svete, a to šetrným získavaním papiera, lepenky a viskózy prostredníctvom nového partnerstva s neziskovou ekologickou organizáciou Canopy.

Cieľom značky Puma je do roku 2022 využívať pre všetky svoje lepenkové a papierové obaly materiály výhradne recyklované, alebo certifikované zdroje a zabezpečiť tak, že nepochádzajú z nepostrádateľných lesov našej planéty.

Hot Button Report

Viskóza využitá v produktoch PUMA musí pochádzať od špičkových výrobcov vlákien, ktorí sú pravidelne auditovaní a potom hodnotení spoločnosťou Canopy v ich Hot Button Reportu. Nákupom výhradne od dodávateľov s najvyšším hodnotením od Canopy sa PUMA vyhne riziku užívania materiálov pochádzajúcich z pralesov a ohrozených lesov.

Pack4Good a CanopyStyle

V rámci partnerstva so spoločnosťou Canopy sa Puma prihlásila aj k iniciatívam Pack4Good a CanopyStyle, ktorých cieľom je posilnenie dodávateľských reťazcov pri záchrane lesov. Prinášajú tiež alternatívne riešenie v hlavných výrobných oblastiach, ako sú produkcia viskózy a obalových materiálov.

Značka Puma sa už dlhodobo snaží posúvať svoju výrobu ekologickejším smerom. Ďalšou jej aktivitou v rámci udržateľných záväzkov je, že do roku 2025 bude 9 z 10 produktov Puma naprieč portfóliom vyrobených z viac udržateľných materiálov. V roku 2021 značka tiež uviedla na trh niekoľko nových udržateľných kolekcií.

Kolekcia ReGen

Pri tvorbe kolekcie ReGen hľadala cestu, ako znovu využiť odpad. Obuv, odevy a doplnky sú vyrobené z priemyselného odpadu vzniknutého pri výrobe produktov PUMA a z ďalších recyklovaných materiálov. Kolekcia Exhale, na ktorej vzniku sa podieľala aj modelka Cara Delevingnová, potom využíva recyklovaný polyester a kompenzuje uhlíkovú stopu.

Zdroj foto: Puma

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Pavla Jelínková. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie, pánske oblečenie a značky a značkové oblečenie.