Louis Vuitton a Fornasetti: svet módy vo svete umenia

Louis Vuitton a Fornasetti: svet módy vo svete umenia

2. septembra 2021, Louis Vuitton, Louis Vuitton a Fornasetti, Fornasetti, móda, umenie

Sponzorovanej odkazy:

Najnovšia spolupráca módneho domu Louis Vuitton, za ktorou stojí Nicolas Ghesquiere, umelecký riaditeľ dámskych kolekcií, preskúmava kreatívne bohatstvo ateliéru Fornasetti.

Všestranná kolekcia predvádza ikonické, ručne maľované obrazy, ktoré očarujú milovníkov umenia a dizajnu už od roku 1940, kedy Piero založil svoj ateliér.

Kolekcia jeseň a zima 2021

Prvým aktom vzájomnej spolupráce je kolekcia pre sezónu jeseň/zima 2021, ktorá zakomponováva úžasné vizuálne objekty Fornasetti do jednotlivých modelov. Kolekcia bola odhalená v spektakulárnych priestoroch galérií Michelangelo a Daru v Louvri. Vďaka Fornasettiho dizajnu s nádychom starobylosti rozohráva ideu cestovania časom a kreatívny dialóg s gréckymi, etruskými a rímskymi sochami, ktoré sa v múzeu nachádzajú.

[* LouisVuittonFW21Lo­ok41.jpeg *á Modely v aktuálnej kolekcii zdobia špecifické témy a umelecké diela ateliéru Fornasetti, ktoré vybral Nicolas Ghesquiere v spolupráci s Barnaba Fornasettim, umeleckým riaditeľom ateliéru Fornasetti, a svojimi tímami, z milánskeho archívu Fornasetti, ktorý zahŕňa 13.000 položiek. Modely aj doplnky očaria bohatou kombináciou farieb, textúr a tradičných techník, ako je žakár, výšivka či laserová potlač. Oslnivý ilustrovaný svet Fornasetti sa prelína s moderným a výrazným štýlom Nicolasa Ghesquiera.

Zamat v hlavnej úlohe

Zlatým klincom kolekcie sú zamatové šaty, lesklé žerzejové topy s potlačou Fornasettiho kresieb antických sôch, aplikovaných špeciálnym high-tech procesom, fleecové mikiny s kapucňou či klasické kostýmy. Potlač v duchu ateliéru Fornasetti sa objavuje aj na kabátoch, vo farebnej a zlatej verzii.

Aj limitovaná edícia

Na prehliadkovú kolekciu nadviaže širšie limitovaná kolekcia, ktorej súčasťou bude výber produktov značky Louis Vuitton, zdobených motívom ateliéru Fornasetti, ako sú budovy, zámky, kľúče a portréty.

Nájdeme v nej tiež úžasnú verziu kabelky Cannes z transformovanej kože, zdobenou nádhernými čiernobielymi architektonickými kresbami Fornasetti, ktoré odkazujú na renesančné Baptistérium vo Florencii. Tešiť sa môžeme aj na prepracovanú verziu Petite Male, ktorá vďaka potlačenej metalickej koži pôsobí ako optická ilúzia.

Spolupráca značky Louis Vuitton a ateliéru Fornasetti má zmysel pre experimentálny tradicionalizmus, ktorý je obom módnym domom blízky: je efektný zmesou inovátorskej kreativity aj remeselného umenia značky Louis Vuitton a magického a vizionárskeho vyobrazenia sveta Fornasetti.

Zdroj foto: Louis Vuitton

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Pavla Jelínková. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie, módni návrhári a značky a značkové oblečenie.