K letu patria plavky, čo tento rok frčí?

K letu patria plavky, čo tento rok frčí?

21. augusta 2021, plavky, leto, móda, jednodielne plavky, dvojdielne plavky

Sponzorovanej odkazy:

Čo by to bolo za leto, keby sme si aspoň raz nešli niekam zaplávať? Nezáleží na tom, či preferujete prírodné kúpalisko, bazén na svojej vlastnej záhrade či aquaparky v exotických zábavných parkoch – všetci túžime po plavkách, ktoré nám dokonale padnú, zakryjú naše nedokonalosti a naopak zvýraznia naše prednosti. Skvelým príkladom je kolekcia trendových plaviek Fashion Arena Prague Outlet, ktorá ponúka nespočetné množstvo strihov a farieb za skvelú cenu.

Výber vrchného dielu plaviek

Z ohľadom na to, koľko rôznych variantov v dnešnej dobe plavky majú, je trochu zavádzajúci správny výber k proporciám vašej postavy. Najpopulárnejším strihom posledných rokov je takzvaná bandáž – pruh elastického materiálu bez ramienok, ktorý vám zaručí dokonalé opálenie a je vhodný predovšetkým pre ženy s menším poprsím.

Menej objemnému hrudníku tiež pristane vystužená push-up podprsenka s úzkymi ramienkami, alebo šnurovaním za krkom, ktorá vám zase ponúkne oveľa väčšiu oporu než spomínaná bandáž. Príkladom sú tieto krásne dvojdielne plavky Calzedonia, ktorých vrchný diel pôvodne stál 34 €, avšak jeho Outletová cena je 17 €.

K dokonalému vymodelovaniu poprsia slúži trojuholníkový strih, ktorý môže byť mäkko vystužený, alebo obsahovať kostice. Tieto vršky majú spravidla zaväzovanie na krk, a preto je potrebné pred kúpou zvážiť, či s objemom vášho hrudníka nebude zbytočne trpieť váš krk a šija.

K menej populárnym strihom, avšak stále elegantným, patria plavky tankiny, ktoré sú akýmsi kompromisom medzi plavkami jednodielnymi a dvojdielnymi. Svojim tvarom pripomínajú športové podprsenky a dokážu tak prsiam dodať potrebnú oporu. A hoci sú obľúbené predovšetkým u dám stredného veku, vyzerajú skvele aj na mladých slečnách.

Výber spodného dielu plaviek

S výberom spodného dielu je to jednoduché – záleží len na tom, koľko toho chcete zakryť. Štíhle sebavedomé dámy volia klasický bikinový strih. Ženy, ktoré sa hanbia za svoje vypúlené podbruško, zase často siahajú po nohavičkách s vysokým pásom. Vyberať si ale tiež môžete medzi šortkami, alebo sukničkami, ktoré zakrývajú prípadné nedokonalosti pokožky na nohách – ich jedinou nevýhodou je, že opticky skracujú nohy.

Jednodielne plavky

Možno by ste si povedali, že jednodielne plavky sú skôr pre staršie dámy, avšak opak je pravdou. V dnešnej dobe existujú najrôznejšie strihy, od hlbokého dekoltu, cez vystuženie, až po viac či menej odhalený chrbát. Všetky ale krásne kopírujú línie tela, a preto u nich pri výbere môžete hrať s kdejakými vzormi a potlačou. Dokonalým kontrastom môžu byť zahaľujúce plavky s rukávmi Rip Curl za outletovú cenu 59 € a jednodielne plavky s hlbokým výstrihom Rip Curl za 48 €.

Tieto a oveľa viac plaviek si môžete prezrieť na Fashion Arena Prague Outlet .

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Michaela Hnátková. Článok nájdete v kategórii módni návrhári, plavky a značky a značkové oblečenie.