Leeda Red Carpet: tvárou je Jenovéfa Boková

Leeda Red Carpet: tvárou je Jenovéfa Boková

13. augusta 2021, kolekcia Leeda Red Carpet, Leeda, kolekcia Red Carpet, Jenovéfa Boková

Sponzorovanej odkazy:

Tvárou kolekcie Leeda Red Carpet sa tentoraz stala herečka a hudobníčka Jenovéfa Boková. Tá s obľubou oblieka modelmi dizajnérky Luciu Kutálkovú na rôzne akcie ako je Český lev, MFF Karlovy Vary, odovzdávanie Ceny českej filmovej kritiky a ďalšie.

Šaty Leeda Jenovéfa Boková vyniesla aj v roku 2018, kedy dostala Českého leva za najlepší herecký výkon vo filme Chvíľky.

"Je pre mňa veľmi dôležité obklopovať sa inšpiratívnymi ľuďmi. Jenovéfa charizmu aj vtip mi dodáva energiu pre ďalšiu tvorbu. Našej spolupráce si veľmi vážim a keď kolekciu navrhujem, často krát už počítam s modelom pre ňu. Napriek tomu, že je moja tvorba prevažne minimalistická, neubránim sa lesku a trblietaniu rôznych materiálov, ktoré pre kolekcie určené najmä na spoločenské udalosti vyberám. Veľmi rada tiež pracujem aj s hodvábom v mnohých jeho podobách. Šaty som doplnila šperkami od renomovanej dizajnérky JANJA Prokić a mladej talentovanej šperkárky a študentky UMPRUM Magdalény Šťastníkovej. "Popisuje kolekciu dizajnérka Lucia Kutálková.

Leeda bola založená roku 2003

Tvorba Lucie Kutálkovej je minimalistická, s premysleným detailom, dôrazom na nositeľnosť, kvalitu, nadčasovosť aj udržateľnosť. Venuje sa tiež individuálne zákazkovej tvorbe. Jej dizajn sa vyznačuje ľahkosťou a eleganciou aj netradičným kombinovaním športových a elegantných prvkov. Vyžaruje zdravé sebavedomie a nezávislé myslenie. Leeda podporuje udržateľnosť, a preto je možné si niektoré modely jednorázovo zapožičať.

V kamennom obchode

Môžete ju navštíviť v kamennom obchode v Bartolomejskej ulici neďaleko Národného divadla. Nájdete tam nielen kolekcie Leeda, ale aj starostlivo vybrané šperky a doplnky, najmä lokálnych dizajnérov. Dizajnérka je tiež spoluzakladateľkou nízko prahovej dielne pre ženy v ťažkej sociálnej situácii – Metráž. Navrhovala kostýmami na natáčanie pre Liv Tyler či ex Bond Girl Oľgu Kurylenko.

Celebrity Leedu poznajú

V LEED nakupovali oscarové herečky Tilda Swinton , alebo Susan Sarandon a na českom červenom koberci ich s obľubou nosia Jenovéfa Boková, Aňa aj Ester Geislerové, Ivana Jirešová, Barbora Poláková, Erika Stárková a ďalšie nielen známe osobnosti.

Fotenie kolekcie Leeda Red Carpet

  • fotografie: Anežka Horová
  • šperky: Janja Prokić, Magdalena Šťastníková
  • modelka / herečka: Jenovéfa Boková
  • make up: Renata Zelinková
  • kreslo: Stella Atelier

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Pavla Jelínková. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie, módni návrhári, šperky a hodinky a značky a značkové oblečenie.