Šetrite vodu s námorníckymi tričkami Vodáci od značky Bohempia

Šetrite vodu s námorníckymi tričkami Vodáci od značky Bohempia

20. júna 2021, limitovaná kolekcia, Bohempia, kolekcia Vodáci, námornícke tričká

Sponzorovanej odkazy:

Český módny label Bohempia prichádza s novou limitovanou kolekciou tričiek s význačným názvom Vodáci, ktorá vznikla preto, aby sme sa zamysleli nad spotrebou vody v našich domácnostiach, ale predovšetkým v našich šatníkoch. Šetrime preto vodu so štýlovými tričkami od Bohempia, pretože „namočení“ sme v tom všetci.

Pánske a dámske pruhované tričká z tejto unikátnej série sú vyrobené z technického konope, ktoré pri svojej výrobe spotrebujú výrazne menej vody ako iný textilný materiál. Udržateľné tričká kúpite za cenu 32 € pánske a dámsky strih za 30 € v kamennom obchode Bohempia v pražskom Karlíne, alebo online na www.bohempia.com .

Limitky Vodáci

Vodáci sú novou limitovanou kolekciou od českej značky Bohempia, ktoré sú čiastočne vyrobené z technického konope. To patrí medzi najšetrnejšie materiály na svete a unikátny je aj vďaka celej rade ďalších funkčných vlastností, ktorými disponuje, ale aj kvôli spôsobu pestovania a svojou nenáročnosťou.

Konope šetrí vodu

Pri samotnom pestovaní a výrobe textilu z konope sa spotrebuje oveľa menej vody než u iných textílií, ktoré sa nadmerne využívajú pri výrobe módneho oblečenia. Bohempia preto hľadá nové alternatívy, ako šetriť naše šatníky a meniť zakorenené postupy zbytočného plytvania vody v módnom priemysle.

Nadčasový štýl

Samozrejme nechce obetovať štýl, pretože ten je večný. Ako iste viete, módny priemysel hrá veľkú úlohu v znečistení vody a jej nadmernej spotrebe. Medzi najdôležitejšie činitele patrí bezpochyby pestovanie bavlny nielen kvôli znečisteniu vody, ale predovšetkým kvôli extrémnej spotrebe. Bavlna je totiž skutočne smädnou rastlinou, pretože na vypestovanie jedného kilogramu bavlny je potrebných 10-tisíc litrov vody.

Bavlna versus konope

Pre jednoduchšiu predstavu, na výrobu jedného kusu obyčajných bavlnených džínsov, ktoré máme doma, je potrebné okolo 7 tisíc litrov vody a jedného trička zhruba 2 500 litrov. Pre ešte lepšie vysvetlenie, bežný človek by mal v rámci správneho pitného režimu vypiť okolo 1 tisíc litrov vody za rok. To máte jedno tričko na viac ako dva roky. Ďalšou veľkou nevýhodou bavlny je aj fakt, že sa jej darí rásť iba v horúčave a vlhku.

Bavlna z trópov, konope u nás

Musí sa preto pestovať v subtropických pásmach, preto je potrebné ju poriadne a pravidelne zalievať. Oproti tomu, technické konope, z ktorého Bohempia vyrába všetky svoje výrobky, sa pestuje v našich klimatických podmienkach. Odpadáva tak potreba dovážať materiál z iných kontinentov a nevzniká uhlíková stopa.

Pokiaľ je teda niečo, čo nás značka Bohempia učí, okrem toho, ako nosiť udržateľnú módu, je to, že zmeniť môžeme čokoľvek, ak budeme chcieť. Aby Bohempia upozornila na plytvanie vodou v textilnom priemysle ešte viac, vytvorila prehľadnú stránku plnú zaujímavých informáciách na túto tému: https://bohempia.com/...kym-trickem/ .

Zdroj foto: Bohempia.cz

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Pavla Jelínková. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie, pánske oblečenie a značky a značkové oblečenie.