Čo nosiť v horúcich dňoch? Prírodné materiály z Green Butik to istia!

Čo nosiť v horúcich dňoch? Prírodné materiály z Green Butik to istia!

27. mája 2021, horúce dni, leto, prírodné materiály, Green Butik, ľan, babus, modal, bio bavlna, tencel, ľan, konope

Sponzorovanej odkazy:

Green butik ponúka najširší výber udržateľnej módy na českom trhu, a to pre každé ročné obdobie. Výhody kvalitných prírodných materiálov oceníme predovšetkým pri veľmi chladnom, alebo veľmi teplom počasí.

Všetci veríme, že nadchádzajúce leto bude horúce, a chceme byť dobre pripravení. Majiteľke Green butiku Zuzane Plachej leží na srdci hlavne pohodlie a spokojnosť ich zákazníčok, a preto pre blížiacu sa letnú sezónu zaradila do portfólia kúsky z bambusu, ľanu, bio bavlny, Tencelu a modalu.

nohavice z konope za 96 €

Prečo práve tieto materiály?

Pretože tento materiál má vlastnosti ako savosť či chladivosť, vďaka ktorým si vychutnáme teplé počasie naplno a bez nepríjemných pocitov.

Udržateľnosť na prvom mieste

Cieľom Green butiku nie je predávať iba krásne a trendové veci, ale predovšetkým prezentovať hlbšie filozofiu založenú na viere v udržateľnosť. Na e-shope aj v kamennej predajni tak nájdeme iba prírodné materiály tej najvyššej kvality. "Keď si oblečiete niektorý z modelov ušitý z prírodného materiálu, okamžite spoznáte rozdiel. Ten pocit na tele je úplne iný. A je to dôvod, prečo sa neustále rozrastajú rady našich verných zákazníčok, "opisuje, prečo kladie na výber materiálov taký dôraz, majiteľka Green butiku Zuzana Plachá.

šaty z bambusu za 64 €

Bambus

Niektoré materiály z prírodných vlákien sú známe viac, niektoré menej, ale ich popularita neustále rastie. Jedným z najobľúbenejších, a to nielen v letnom období, je bambus. Často býva kombinovaný s bio bavlnou a malým množstvom elastanu, vďaka čomu získava pružnosť a krásne sa prispôsobuje postave.

dámske ľanové šaty za 104 €

Od pradávna sa tiež v teplom počasí nosí ľanové oblečenie, ktoré je veľmi vzdušné a má špecifický mierne pokrčený vzhľad. Tiež skvele odvádza vlhkosť, čo ocenia všetci, ktorých trápi nadmerné potenie. Ľan je veľmi vďačná látka, pretože postupom času mäkne a stáva sa poddajnejší. Keď si zaobstaráte nejaký ľanový kúsok, čaká vás s ním vzťah na dlhé roky.

dámske tencelové šaty za 76 €

Konope a tencel

Podobné vlastnosti ako ľan má tiež konope, ktoré môže byť jeho zaujímavou alternatívou pre rozpálené letné dni. Ešte nie tak známy, ale na výslnie sa predierajúci materiál, je tencel. Je lesklý a hladký, pripomína hodváb a pôsobí veľmi luxusne. Vyrába sa ale úplne ekologicky z drevenej celulózy. A rovnako ako hodváb príjemne chladí.

maxi šaty z bio bavlny za 84 €

Modal a bio bavlna

Medzi ďalšie z menej známych materiálov môžeme zaradiť modal. Hovorí sa mu tiež umelý hodváb a má podobné vlastnosti ako tencel. Je navyše veľmi vzdušný a výborne funguje v kombinácii s bio bavlnou. Tá je v každom udržateľnom šatníku úplnou nevyhnutnosťou, pretože ju môžu nosiť aj osoby s citlivou, alebo slnkom spálenou pokožkou. Vďaka šetrnému pestovaniu bez použitia pesticídov je bio bavlna oveľa jemnejšia ako bavlna klasická.

modalová sukňa za 104 €

Výber kúskov pre letné dni

Zdroj foto: Green Butik

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Pavla Jelínková. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie, módni návrhári a značky a značkové oblečenie.