Fjällräven: jedinečná limitovaná kolekcia Samlaren zo zvyškových materiálov

Fjällräven: jedinečná limitovaná kolekcia Samlaren zo zvyškových materiálov

20. marca 2021, Fjällräven, kolekcia, limitovaná kolekcia Samlaren, Samlaren, zvyškový materiál, udržateľnosť

Sponzorovanej odkazy:

Značka Fjällräven s nadšením uvádza na trh nový rad Samlaren, prostredníctvom ktorej chce dať nový život odstrihnutým a zvyškovým materiálom z výroby a podporiť tak myšlienku cirkulárnej ekonomiky. Jedinečná limitovaná kolekcia ponúkne inovované varianty obľúbenej bundy Greenland Jacket a batohu Kanken či originálnu totepack tašku a praktickú šiltovku.

Udržateľnosť, recyklácie a inovácie k Fjällräven neodmysliteľne patrí už od počiatkov jej vzniku. Teraz sa chce značka posunúť zase o kúsok ďalej, a preto predstavuje novú kolekciu Samlaren – ide o švédsky výraz, ktorý v preklade znamená „zberač“. Tento rad oblečenia v sebe silne zrkadlí záväzky spoločnosti vytvárať nadčasové a kvalitné produkty bez zbytočného plytvania materiálom a vytvárania odpadu.

Originálna Samlaren

Všetky produkty z kolekcie Samlaren – spoznáte ich podľa originálneho loga – sú vytvorené zo zvyškov materiálu G-1000 zo šijacích dielní Fjällräven, ktoré sú starostlivo poskladané do originálnych farebných kombinácií. Jednotlivé kusy sú rovnako odolné, funkčné a spoľahlivé ako ich klasické varianty, získavajú však pridanú hodnotu vďaka jedinečnému dizajnu a použitiu upcyklovaných materiálov.

Samlaren Jacket

Touto bundou vzdáva Fjällräven hold tradičným hodnotám a zároveň moderným prístupom. Vychádza z bundy Greenland Jacket, ktorá uzrela svetlo sveta už v roku 1968 a bola vytvorená z materiálu G-1000, pôvodne navrhnutého na výrobu stanov. Nové, nevšedné farebné prevedenie ju premieňa v jedinečný kúsok, ktorý uchváti ako milovníkov prírody a dobrodružstva, tak fanúšikov osobitého štýlu a udržateľnej módy. Samlaren Jacket má pohodlný strih, ktorý poskytuje optimálnu slobodu pohybu, praktickú kapucňu a zips krytý légou na patentky.

Dámsky variant má na prednej strane štyri vrecká s príklopkou, pánsky má dve vrecká s prístupom zhora aj zboku. Obe bundy vychádzajú v limitovanej, číslovanej edícii. Počty kusov jednotlivých variantov sa líši v závislosti od dostupnosti zvyškového materiálu. Niektoré farebné kombinácie dostanete dokonca len v desiatkach kusov.

Batoh Samlaren Kanken

Keď v roku 1978 Ake Nordin navrhol dnes už ikonický batoh Kanken, zámerne zvolil hranatý tvar, aby sa dali do hlavnej komory pohodlne uložiť školské dosky a aby bolo pri jeho výrobe produkované čo najmenej odpadu. Inovovaný variant Samlaren Kanken má rovnaký strih, na prvý pohľad ale zaujme originálnym riešením na prednej strane. Sú tu hneď štyri vrecká – dve na zips, jedno s príklopkou a jedno otvorené.

Nechýbajú ani dve tradičné ploché vrecká na bokoch. Všetky vrecká sú pritom vyrobené zo zvyškov materiálu G-1000 z výroby iných produktov. Batoh má mierne čalúnené chrbtové popruhy a krátke uchá pre nosenie v ruke. Z každej farebnej varianty je vyrobený obmedzený počet v rádoch stoviek kusov.

Taška Samlaren Totepack

Jednoduché línie, žiadne zbytočné detaily a využitie zvyškových materiálov z výroby – Samlaren Totepack rozhodne nadchne všetkých milovníkov minimalizmu, ktorým záleží na prírode a životnom prostredí. Napriek svojim kompaktným rozmerom ponúka taška veľmi veľkorysý priestor, zmestia sa vám do nej veci do práce, na cvičenie aj na celodenný výlet. Má jedno hlavné vrecko, vnútorné malé vrecko na patentku a ploché otvorené vreckom na prednej strane. Vďaka dlhým aj krátkym uchám sa dá pohodlne nosiť ako v ruke, tak cez rameno. Každý farebný variant je vyrobený v obmedzenom počte kusov.

Šiltovka Samlaren Cap

Samlaren Cap využijete počas letných dní na cestách do prírody aj do mesta. Okrem toho, že vás ochráni pred slnečnými lúčmi, budete mať z jej nosenia aj dobrý pocit, pretože je vyrobená z odstrižkov materiálu z výroby iných produktov. Čiapka je odolná, ale zároveň ľahká a veľmi skladná, takže ju ľahko schováte do batohu, alebo do vrecka bundy. Upraviť a prispôsobiť podľa svojich potrieb ju môžete pomocou pracky na zadnej strane. Z oboch farebných variantov je vyrobené zhruba dvesto kusov.

Kolekcia Samlaren je dostupná od polovice marca 2021 na www.fjallraven.com .

Zdroj foto: Samlaren

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Pavla Jelínková. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie, doplnky a pánske oblečenie.