Mikina - pohodlná súčasť looku pre chladné dni

Mikina - pohodlná súčasť looku pre chladné dni

31. januára 2021, Mikina, pulóver, sveter, chladné dni, Queens.cz

Sponzorovanej odkazy:

Mikina ako alternatíva klasického svetra sa usídlila v šatníkoch predovšetkým mladšej generácie veľmi rýchlo. Následne si získala obľubu aj strednej a potom aj staršej generácie. Dá sa povedať, že dnes vládne mikina naprieč generáciami. Máte ju tiež v skrini?

Mikina je pohodlný a casual kúsok, ktorý pekne doplní športový a ležérny štýl. Predovšetkým (ale nielen) voľno časové aktivity sú v mikine oveľa jednoduchšie, a predovšetkým viac cool než vo svetri. Mikina sa oblieka prevažne cez hlavu, a je teda bez zapínania. Avšak nie je to pravidlo, pretože športové značky ponúkajú aj krásne funkčné kúsky na zips.

Ako vznikol názov mikina?

Tvrdí sa, že názov mikina je odvodená od pomenovania myšiaka Miki Mouse, ktorý bol pôvodným sprievodcom mikiny – potlač obrázku tohto myšiaka ju zdobil od prvopočiatku. No a ku skratke a slangovom Miki = mikina už nebolo ďaleko. Avšak pravdou je, že skutočným pôvodom názvu Mikina je ale obchodné označenie Miki odvodené od z mena Michael, ktoré označovalo také pulóvre. Proste je to rovnaké, ako sa u nás udomácnil výraz lux pre vysávač, pretože ho vyrábala firma Elektrolux.

Charakteristika mikiny

Poznávacím znamením mikiny je klokanie vrecko (u kúskov cez hlavu), bočné vrecká (u kúskov so zapínaním na zips), kapucňa a sťahovacie šnúrky pri krku. U nás v Česku si získavali obľubu pomaly a postupne po nežnej revolúcii. Deň bez nich si nevieme obliekanie predstaviť. Sú praktické, hrejivé, pohodlné a štýlové. Mrknite na naše novinky medzi mikinami z online obchodu Queens.cz.

Santa Cruz Scream Ying Yang Hood

Dúhovo sfarbená bavlnená dámska mikina s kapucňou a klokaním vreckom od značky Santa Cruz s pomenovaním Scream Ying Yang Hood s čiernymi motívmi na hrudi, chrbte a rukávoch určite zaujme. Má kapucňu so sťahovacou šnúrkou, klokanie vrecko, elastické manžety a lem aj logo na hrudi, rukávoch a chrbte. Vyjde na 78 €.

Fila Women Helen Hoody

Tmavo oranžová dámska mikina vyrobená zo zmesi 94% polyesteru a 6% elastanu s kapucňou od značky Fila dostala názov Women Helen Hoody . Okrem kapucni má decentné logo na hrudi, voľný pohodlný strih v skrátenej dĺžke a elastické manžety a lem v trojfarebných pruhoch. Mikina má cenovku s číslovkou 88 €.

Alpha Industries Basic Sweater

Vínový pánsky crewneck od značky Alpha Industries s pomenovaním Basic Sweater je vyrobený zo zmesi 80% bavlny a 20% polyesteru. Je to jednoduchý pulóver obliekaný cez hlavu, bez kapucne a klokaními vreckami s bielym logom na hrudi. Štýlový a nadčasový kúsok páni využijú pre mnohé príležitosti. Cena je 60 €.

Levi's New Original Hoodie

Tmavo modrá pánska mikina s kapucňou a klokaním vreckom od značky Levi's názvom New Original Hoodie bude príma pohodlným kúskom do nepohody. Mikina má decentné logo na hrudi, je vyrobená z hrejivej bavlny, a jednoduchý, čistý dizajn ponúka početné flexibilné kombinácie outfitov. Mikinu kúpite za 72 €.

Nevybrali ste si? Nevadí, na Queens.cz nájdete veľkú nálož mikín v dámskej a pánskej verzii .

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Pavla Jelínková. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie, pánske oblečenie a značky a značkové oblečenie.