Louis Vuitton a Urs Fischer: hravá kolekcia moderny

Louis Vuitton a Urs Fischer: hravá kolekcia moderny

28. januára 2021, Louis Vuitton a Urs Fischer, hravá kolekcia, moderna, Louis Vuitton, Urs Fischer

Sponzorovanej odkazy:

Ako to už u mnohých značiek býva, ani značka Louis Vuitton nezostáva pozadu so spoluprácou s umelcami. Teraz spojila sily s Ursom Fischerom. Urs Fischer je známy, obľúbený súčasný švajčiarsky umelec. Výsledkom spolupráce značky Louis Vuitton s ním je cool a všestranná kolekcia koženého tovaru, ready-to-wear kúskov, obuvi a doplnkov.

Kolekcia je plná hravých a nevšedných kreácií a prvkov. Tie sa objavujú nielen na finálnych produktoch značky Louis Vuitton, ale aj v pútavých návrhoch výkladov, inštaláciách vnútri butikov aj v digitálnej sfére.

Louis Vuitton x Urs Fischer

Kolekcia Louis Vuitton x Urs Fischer má za ústrednú tému energické a dekoratívne prepracovanie ikonického monogramu, o ktoré sa postaral práve Urs Fischer. Je jedným z mála vybraných umelcov, ktorí mali možnosť kompletne prepracovať tento ikonický vzor vytvorený v roku 1896: Georges Vuittonom. Fischer prepracoval kvietky monogramu a iniciály LV v novej, rukami načrtnutej verzii, ktorú autor nazýva „pamäťová skica“.

Nové motívy

Výsledné snové motívy, ktoré pôsobia ako by sa vznášali a pohybovali pred očami, sú starostlivo adaptované tak, aby vyhovovali potrebám každého špecifického produktu, ktoré sa v tejto komplexnej kolekcii objavia. Líšia sa vo veľkosti, perspektíve, farbe aj aplikačnej technike.

Nový Monogram

Inovovaný Monogram sa stáva kľúčovým dekoratívnym prvkom tejto spolupráce a prestupuje celou kolekciou. Je dostupný v 2 farebných variantoch čierno červenej a čierno bielej.

Nájdeme ho na

  • 2 športových modeloch nízkych a vysokých tenisiek
  • nápadne zdobených doplnkoch vrátane 2 šálov z vlny a hodvábu
  • na vlnených štólach a 2 hodvábnych šatkách
  • na obojstranných podložených šáloch
  • na jedinečnej podloženej čiapke
  • v športovom oblečení ako sú tričká, bundy na zips, nohavice, šaty a topy sa potom Monogram objavuje v upravenej veľkosti a tvaroch, ktoré kopírujú siluetu.

Ani kabelky nezostali bokom

Nový Monogram zdobí aj sedem kabeliek v limitovanej edícii – modely Keepall, Cabas, Onthego, 2 verzie Neverfull, Speedy, Pochette Accessoires a očarujúce pevné necesery. Monogram Ursa Fischera obzvlášť vynikne vďaka originálnej úprave tuffetage, ktorá pracuje s materiálom podobným zamatu pre vytvorenie extra plastického efektu.

Originálne zvieratká a predmety

Súčasťou spolupráce je séria originálnych postavičiek vytvorených Ursom Fischerom. Čarovné zvieratá a predmety spája hravá potlač, ktorá vypĺňa pestrý hodvábny štvorec. Štyri z postavičiek – mačka spiaca v banánovej šupke, avokádo stretávajúcich vajec, mačka držiaca žiarovku a vtáčik nesúci broskyňu – budú zdobiť aj výklady butikov.

Pre butiky Louis Vuitton

Pre úplnú predstavu o rozsahu a kreatívnu ambíciu tejto spolupráce – pre umelcov už druhej po kolekcii Artycapucines z roku 2019 – musíme spomenúť fakt, že Urs Fischer vytvoril kompletný vizuálny dizajn pre butiky Louis Vuitton. Ten bol špeciálne vyvinutý spolu s kreatívnymi expertmi módneho domu a pracuje ako s novým Monogramom, tak s celou „rodinou“ postavičiek.

Zahŕňa všetko od high-tech displejov až po plastické prvky, ktoré premenia všetky butiky po celom svete ponúkajúce túto kolekciu. Uvedenie tejto spolupráce bude sprevádzať celkom nová digitálna kampaň aj obsah v sociálnych médiách, ktoré vdýchnu postavičkám, kolekcii aj spoluprácu ešte väčší náboj.

Kolekcia Louis Vuitton x Urs Fischer je teda dokonalým a všestranným stvárnením kreatívnych vízií Ursa Fischera a zároveň aj najnovšou kapitolou v rámci dlhodobej spolupráce značky Louis Vuitton s vybranými umelcami. Kolekcia bude v predaji v butikoch Louis Vuitton po celom svete od januára 2021.

Zdroj foto: Louis Vuitton

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Pavla Jelínková. Článok nájdete v kategórii cestovanie a dovolenky, doplnky, kabelky a tašky, módni návrhári, topánky, obuv a značky a značkové oblečenie.