Exkluzívne Converse x Feng Chen Wang

Exkluzívne Converse x Feng Chen Wang

12. novembra 2020, tenisky, topánky, Converse, Feng Chen Wang

Sponzorovanej odkazy:

Narodila sa v Číne, pôsobí v Londýne a jej štýl tak prepája kultúry a je zároveň odvážnou víziou budúcnosti. Návrhárka Feng Chen Wang skrátka svojim umením baví, a to nielen na týždňoch módy, ale napríklad aj svet tenisiek, ikonické modely Converse nevynímajúc. Dôkazom je ďalšia spolupráca dizajnérky s touto značkou, ktorá sa tentoraz zameriava na model Jack Purcell.

Prechádzka čínskou históriou

Na svoj pôvod je návrhárka Feng Chen Wang pyšná a rada sa ním pri svojej tvorbe necháva inšpirovať. Nie inak je tomu aj pri spolupráci s Converse. Môžeme tu vidieť mix energiu Londýna a Šanghaja a tiež stretávanie histórie jej rodnej krajiny s budúcnosťou. To všetko je zrejmé z použitých materiálov aj techník a vzniká tak nečakaný kokteil štýlov, ktorý však oku veľmi lahodia. Ide o typický rukopis návrhárky a je vidieť, že búranie hraníc jej nie je cudzie.

Smejúci sa Jack Purcell

V podaní Feng Chen Wang sme už mohli vidieť aj iné ikonické modely Converse, ale tentoraz sa spolupráca točila okolo pôvodne bedmintonových topánok Jack Purcell. Tie uzreli svetlo sveta už v roku 1935 a stali sa slávnymi pre svoj „úsmev“, teda čiarku v špičke topánky, ktorá túto emóciu pripomínala. Teraz ich návrhárka ozdobila doslova po svojom – pomocou znakov, ktoré znázorňujú jej mandarínske meno, vytvorila originálne vrstvenie po stranách topánok. Vrchný design potom pôsobí o to zaujímavejšie, že kombinuje reflexný nylon a bavlnu a oba materiály spolu prekvapivo ladia. Celkový dizajn tiež vsádza na efekt vyblednutia, čo topánkam dodáva trendový industriálny nádych. To vyniká ako na svetlo sivej variante topánok, rovnako aj na tmavšej, takmer čiernej verzii.

Pokiaľ si na originálne topánky brúsite zuby, alebo patríte k vášnivým zberateľom tenisiek, príliš s nákupom neotáľajte. Jedná sa o limitovanú edíciu, ktorú u nás exkluzívne dostanete vo Footshop.

Foto: Converse

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Jana Krajčová. Článok nájdete v kategórii topánky, obuv.