Denisa Doval a I.N.F.O.R.M.E.L na MBP Fashion Weeku

Denisa Doval a I.N.F.O.R.M.E.L na MBP Fashion Weeku

9. septembra 2020, Denisa Doval, kolekcia I.N.F.O.R.M.E.L, MBP Fashion Week, Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku

Sponzorovanej odkazy:

Nová dámska kolekcia odevnej návrhárky Denisy Dovalovo prezentovaná na Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku a určená pre Spring Summer 2021 bola inšpirovaná obrazom, ktorý namaľovala sama autorka s využitím expresívnej automatizovanej techniky typické pre moderný umelecký smer zvaný Informel.

Motívy z obrazu sa prelínajú všetkými modelmi. Denisa Doval kolekciu I.N.F.O.R.M.E.L predviedla verejnosti 5. septembra 2020 v kostole svätého Gabriela v rámci jesenného Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku. Dychberúca prezentácia oscilovala medzi módou a umeleckým happeningom.

Denisa Doval

Značka Denisa Doval je typická svojimi inovatívnymi postupmi a tvorbou založenou na emóciách, prežitkoch a príbehoch. Jej modely sa nachádzajú na pomedzí nositeľnosti a výtvarna. Maľba, ktorá je ústrednou témou kolekcie, vznikla úplne bezprostredne, na základe momentálnych pohnútok autorkinej mysle.

"V niektorých lookoch používam expresívne maľbu na látku, pracujem s náhodou a kontrastom. Ten je zjavný už vo výbere látok, staviam vedľa seba napríklad koženku, alebo aj iné ťažké látky a transparentné ľahučké materiály. Kontrastné sú aj strihy, kedy v jednom modeli využívam členený strih a zároveň uvoľnené aranžmány dokresľujúcich siluetu modelu, "opisuje dizajnérka Denisa Dovalovo tvoriaca pod značkou Denisa Doval.

Potlače a korzety

Ako manifestáciu svojej inšpirácie takisto využíva autorka potlačí na látku, z ktorých vytvorila korzety. Niektoré outfity sú doplnené šperkami od Mariany Berec a dizajnovými topánkami, ktoré sú tiež dielom Denisy Dovalovo. Dychberúcu atmosféru módnej prehliadky umocnila hudba z dielne autorkinej sestry Zuzany Dovalovo, ktorá ju zložila špeciálne pre túto príležitosť.

návrhárka Denisa Dovalovonávrhárka Denisa Dovalovo

"Zuzanina skladba vychádza z Rachmaniffovej Piano Concerto No.3. Táto hudba ma sprevádzala celým dospievaním a mám k nej veľmi osobný vzťah. Prehliadka sa tak stala aj obrazom mojej osobnosti, "dopĺňa Denisa Dovalovo.

Viac informácií na

Zdroj foto: Denisadovala

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Pavla Jelínková. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie, módni návrhári a značky a značkové oblečenie.