Reserved Athleisure: multifunkčnosť doby

Reserved Athleisure: multifunkčnosť doby

10. septembra 2020, značkové oblečenie, Reserved, kolekcia Athleisur, dámske oblečenie, casual, pohodlné, športové, mestský štýl

Sponzorovanej odkazy:

Posledné mesiace zmenili naše vnímanie sveta aj nás samotných. V našich domovoch nadlho zavládol spomalený život. Prestali sme sa ponáhľať, vážime si vzťahov s našimi najbližšími a konečne sa o seba staráme.

Táto transformácia prenikla aj do módy, kde sa razantne presadzuje trend odevov v štýle nazvanom athleisure (športovo-mestský štýl).

Pohodlie a multifunkčnosť

Pohodlné mikiny a legíny si veľmi obľúbili módne ikony v 90. rokoch minulého storočia, neskôr boli považované predovšetkým za oblečenie do fitness a telocviční, ale dnes ich s nadšením nosíme ako doma, tak na stretnutie s priateľmi. Jednou z hlavných zásad trendu athleisure je multifunkčnosť, ktorú nájdete aj v najnovšej kolekcii značky Resreved.

Kolekcia Athleisure

Okrem už spomínaných mikín a legín obsahuje kolekcia módnej značky tiež pohodlné tepláky, košele vyrobené z mäkkého a teplého úpletu, športové podprsenky, jednoduché, priliehavé šaty a nepremokavé parky nadmerných veľkostí.

Všetky prvky kolekcie možno ľubovoľne kombinovať medzi sebou a s inými odevmi, ktoré na prvý pohľad ani nemusia vyzerať, že sú určené pre šport, alebo aktívny životný štýl, napriek tomu sa skvele doplnia – napríklad elegantné sako, alebo plášť, nohavice s úzkymi, rovnými nohavicami a nápadné šperky typu statement.

Obľúbený a cool štýl

Práve preto je tento štýl tak obľúbený medzi influencerkami a modelkami – v legínach na jogu vyzeráte dobre nielen pri cvičení a meditácii, ale aj v kaviarni s kamarátkou, alebo na schôdzke s priateľom. Trend athleisure sa stal aj „uniformou“ tých, ktorí niekoľko mesiacov pracovali z domu. Na čom dnes najviac záleží, je komfort a jednoduché používanie, poteší tiež úplet príjemný na dotyk. Znova túžime po vyváženosti a pohodlí. Avšak podľa našich predstáv.

A čo farebnosť?

Nová kolekcia značky Reserved sa vyznačuje tlmenými farbami. Súčasná paleta obsahuje čiernu, béžovú, khaki a lila, tj. svetlo ružovú/fialovú. Neutrálny rad má upokojujúci účinok a je krásne zladená s našim šatníkom. Celá kolekcia zaujme svojou nevtieravou estetikou – čistá, vyvážená, bez akýchkoľvek motívov, alebo potlačí.

Ku kolekcii patria módne doplnky

Ďalším zaujímavým prvkom sú doplnky, ktoré sú pre štýl athleisure príznačné: čiapka beanie a športové baseballové čiapky. Táto capsule kolekcia ďalej ponúka večne módne retro tenisky zvané „dad sneakers“ a turistické topánky inšpirované trekingom, ktoré už niekoľko sezón propagujú škandinávsku bloggerku. Nechýba tu ani taška a batoh, do ktorého sa zmestia všetky nevyhnutnosti, vrátane výbavy na tréning, alebo notebooku.

Materiál kolekcie Athleisure

Materiály použité v novej kolekcii Athleisure sú prevažne organické a z veľkej časti vyrobené v Poľsku. Je to skvelá voľba pre vyznávačky aktívneho životného štýlu, aj keď v súčasnosti trávia oveľa viac času doma. Ženy zamerané na svoju komfortnú zónu, tiež čo sa týka štýlu.

Buďte ako Kasia Struss

Kolekcia bola nafotená s Kasiou Struss, svetovo známou modelkou, ktorá pracovala pre najväčšie módne značky a objavila sa okrem iného v talianskom, francúzskom, americkom a nemeckom vydaní časopisu „Vogue“, ďalej vo francúzskych časopisoch „Numéro“, „V“ a „W ",“ Ten Magazine „a rovnako v“ Dazed & Confused ". Kasia získala veľa titulov a okrem iného sa zaradila na 17. miesto v rebríčku 30 najlepších modeliek desaťročia časopisu Vogue.

Fotografi: Wunsch & Samsel

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Pavla Jelínková. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie a značky a značkové oblečenie.