Praha bude hostiť siedmy ročník SEW

Praha bude hostiť siedmy ročník SEW

12. augusta 2020, 7. ročník veľtrhu hodiniek, Salon Exceptional Watches, hodinky, značky, ocenenie

Sponzorovanej odkazy:

Už na jeseň sa môžu milovníci hodinárskeho umenia tešiť na 7. ročník veľtrhu výnimočných hodiniek Salon Exceptional Watches, ktorý sa bude konať už druhýkrát v reprezentatívnych priestoroch paláca Žofín, a to v dňoch 16. a 17. októbra 2020. Minulého ročníka sa zúčastnilo 44 vystavovateľov a viac ako 3 000 návštevníkov.

Tohtoročný ročník sa rovnako ako predchádzajúce pýši svetoznámymi značkami vysokého hodinárstva, ale aj nezávislými tuzemskými značkami a zaujímavými menšími manufaktúrami. Výstava v Českej republike sa čo do veľkosti a množstva exponátov radí na pozíciu najväčšieho veľtrhu hodiniek v strednej a východnej Európe.

Salon Exceptional Watches 2020

Z dôvodov vládnych opatrení jednotlivých štátov kvôli pandémii Covid-19 boli v tomto roku zrušené švajčiarske stálice v oblasti výstavníctva, takže Salon Exceptional Watches bude o to exkluzívnejší v tom, čo môžu návštevníci vidieť a vystavovatelia naživo prezentovať.

Kým celý koncept legendárneho bazilejského veľtrhu šperkov a hodiniek BASELWORLD bol zrušený úplne, konkurenčný Salon International de la Haute Horlogerie sa konal iba virtuálne, a to pod novým názvom Watches & Wonders. A tak jedinou akciou, ktorá prebehla, bola mníchovská Inhorgenta, tá však bola tradične zameraná hlavne na klenotnícky segment a hodinárčina tu bola iba pridruženou exhibíciou.

"Pražský veľtrh Salon Exceptional Watches, SEW, sa síce bude konať tento rok ešte len siedmy krát, napriek tomu máme ambíciu obhájiť pozíciu najväčšieho veľtrhu hodiniek v strednej a východnej Európe. Sme jednou z mála príležitostí, kde tento rok môžu byť oficiálne predstavené svetové aj české premiéry, "uviedol Jan Pokorný, generálny riaditeľ SEW.

Na desiatky hodinárskych značiek vrátane tých českých

Pozornosť opäť priláka niekoľko desiatok hodinárskych značiek z mnohých krajín Európy a samozrejme nebudú chýbať ani tuzemskí producenti. Hodinársky veľtrh tiež ponúkne úplne novú značku Bohematic, ktorá sa verejnosti predstaví vôbec prvýkrát. Svoju expozíciu navyše obohatí o úplne nový chronograf Minor, ktorého premiéra poteší aj tých, ktorí už poznajú existujúci model Graphic Sutnar.

Debut v Česku

Debutovať na českom trhu bude nezávislá inovatívna značka Trilobe Watches z Francúzska, ktorej hravý prstencový systém indikácie času osloví nejedného nadšenca jemnej mechaniky. Stojí za ním slávny hodinár Jean-François Mojon so svojím ateliérom Chronode, s ktorým vyvíjal strojčeky pre také ikony, akými sú značky Hermes, MB & F, alebo napríklad Czapek Genéve.

Tutima už tretíkrát

Do tretice možno prezradiť účasť privátne nemeckej značky Tutima z pohraničného Glashütte, ktorá bude v rámci veľtrhu SEW vystavovať už tretíkrát. „Veľmi nás teší záujem zo strany českých zberateľov hodiniek o našu manufaktúrnu produkciu, a to konkrétne o minuloročnú novinku Patria, postavenú na našom kalibre 617 s manuálnym naťahovaním,“ prezrádza riaditeľ výroby Alexander Philipp, ktorý na výstave bude hodinky opäť osobne prezentovať. "Je zaujímavé, ako veľmi rýchlo sa nám na trhu podarilo túto líniu etablovať. Na Žofíne sa však budeme prezentovať aj našim základným radom pilotných hodiniek, ktorý sme tento rok rozšírili o rôzne farebné výzory, "dodáva.

Slávnostná aj exkluzívna

Súčasťou nadchádzajúceho ročníka hodinárskej výstavy SEW tradične bude slávnostný večer s možnosťou exkluzívnych privátnych prezentácií koncovým zákazníkom. Celý večer je oslavou hodinárskeho remesla za účasti osobností svetovej hodinárčiny a majiteľov značiek. Rovnako ako v predchádzajúcich ročníkoch bude SEW udeľovať prestížne ocenenie Watch of the Year – Hodinky roka.

O víťazovi rozhodujú návštevníci veľtrhu. Cieľom podujatia je nielen podporiť výrobcu a predajcu, ale tiež formou besied, prednášok a prezentácií zvýšiť celkové povedomie o mechanických hodinkách a kráse remesla majstrov hodinárov, ktorí každým rokom ohromujú perfektnými produktmi skrývajúcimi v sebe nezameniteľný hodinársky um a vysokú remeselnú zručnosť.

Kde zohnať vstupenky na akciu?

Vstupenky sú už v predpredaji prostredníctvom goout.net. Viac informácií o programe a predaji vstupeniek je k dispozícii na Sewpraha.cz .

Zdroj foto: Sewpraha.cz

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Pavla Jelínková. Článok nájdete v kategórii módni návrhári, ostatné a šperky a hodinky.