Recyklácia je v kurze: aj u Pumy

Recyklácia je v kurze: aj u Pumy

9. marca 2020, ekologické kolekcie, kolekcia Puma x First Mile, Puma, First Mile, plast, odevy z plastu, športové oblečenie z plastu, obuv z pastu, doplnky z plastu, materiál plast

Sponzorovanej odkazy:

Športová značka Puma a organizácia First Mile vytvorili novú kolekciu z recyklovaného plastu. Výsledkom spojenia je štýlová športová kolekcia oblečenia, topánok aj doplnkov s príbehom.

Kúpou ekologickej kolekcie Puma x First Mile z recyklovaného vlákna, ktoré pochádza z plastových fliaš zhromaždených na zberných sieťach organizácie First Mile, urobíte malý, ale významný krok smerom k udržateľnosti.

First Mile

Organizácia First Mile sa sústredí na zber plastových fliaš na vytvorenie a udržanie pracovných miest a zníženie znečistenia životného prostredia. Svojimi zbernými sieťami podporuje obyvateľov Taiwanu, Hondurasu a Haiti.

Zozbierané fľaše sú roztriedené, vyčistené a potom premenené na vlákno, ktoré sa používa na výrobu nových produktov. Spoločnosť Puma nadviazala spoluprácu s First Mile v reakcii na svoj záväzok znížiť vplyv na životné prostredie a dodržiavať kódex Forever Better.

Viac ako 40 ton

„Program Puma a First Mile premenil už viac ako 40 ton plastového odpadu zo skládok a oceánov na celkom nové módne kúsky. Vďaka tomuto programu bolo odhadom znovu využitých 1 980 286 plas­tových fliaš, "hovorí Stefan Seidel, vedúci firemnej udržateľnosti v spoločnosti Puma, a zároveň dodáva:“ Táto kolekcia zahŕňa kúsky od obuvi, tričiek, kraťasov, nohavíc až po bundy. Všetky tieto odevy sú vyrobené z 83% až 100% udržateľného vlákna, ktoré sa vyrobilo zásluhou First Mile. "

Plast ako materiál

"Veríme, že ktokoľvek si kúpi túto kolekciu, sa v nej bude cítiť dobre. Nielen s ohľadom na to, že si vybral udržateľný materiál, ale aj s vedomím, že podporil organizáciu First Mile Tá sa totiž z veľkej časti zaslúžila o vznik kolekcie. Je to predsa ich materiál, z ktorého je vyrobená, "povedala Kelsey Hallingová, ktorá je v spoločnosti PUMA zodpovedná za spoluprácu v spoločnosti First Mile.

Kde kolekciu zoženiete?

Športové kolekcie Puma x First Mile dostanete od 21. februára 2020 na Puma.com a vo vybraných predajniach po celom svete. Na českom trhu budú vybrané kúsky z kolekcie k dispozícii u predajcov Footshop, Queens, FreshLabels, A3Sport, UrbanStore, Espace, Vemzu, Sportisimo, Puma Concept Store v Palladiu či v Top4Sport.

Zdroj foto: Puma

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Pavla Jelínková. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie, pánske oblečenie, topánky, obuv a značky a značkové oblečenie.