Česká značka ODIVI:  casual, oversized aj upcyklované

Česká značka ODIVI: casual, oversized aj upcyklované

28. februára 2020, ODIVI, Queens, Iva Burketova, návrhárka, dizajnérka, dámske oblečenie

Sponzorovanej odkazy:

ODIVI je dámska módna značka z Prahy, za ktorou stojí mladá návrhárka Iva Burkertová. Jej oblečenie kombinuje v cool štýle unikátny dizajn, príma materiály a pohodlné strihy.

Jej ODIVI kúsky sú originálne, a tak trochu jedinečné, pričom ich možno nosiť v takmer každom prostredí aj v každej situácii. Značka ponúkne nejaký ten kúsok každému, kto vyznáva originalitu odstrihnutia s pohodlím a niekedy aj oversized štýlom.

sukňa Dream Stripe Skirtsukňa Dream Stripe Skirt

Čierna dámska elegantná sukňa od značky ODIVI Dream Stripe Skirt za 77 €.

Nepriama cesta

Iva Burketova milovala módu od malička. Napriek tomu išla radšej na gympel než odevnú priemyslovku. Tam narazila na profesorku, ktorá tak nejako odhalila jej potenciál a talent. Pomohla jej s prvými krôčikmi vlastných prehliadok už na strednej škole a tým dala Ive impulz pokračovať vo vzdelávaní na Vyššej odbornej škole odevného návrhárstva.

sukňa ODIVI Dream Skirtsukňa ODIVI Dream Skirt

Čierna štýlová dámska dlhá sukňa od značky ODIVI Dream Skirt za 64 €. Iva Burketova ju ale nedokončila, nejako cítila že ju táto cesta nenapĺňa a s kamarátkou Kristínou v roku 2007 začali pracovať samé pre seba a založili značku ODIVI (Od Ivy).

mikina ODIVI Explorer Hoodiemikina ODIVI Explorer Hoodie

Dámska mikina s kapucňou od značky ODIVI Explorer Hoodie za 77 €.

Streetwear bol prvý

Iva rada športovala, teda akosi prirodzene navrhovala streetwear oblečenie pre ženy u nás v čase, keď to tu nikto ďalší nerobil. Málokto to v tej dobe chápal, ale v súčasnosti je streetwear veľmi trendový.

tričko ODIVI Wild Tee v bielom prevedenítričko ODIVI Wild Tee v bielom prevedení

Biele dámske tričko s krátkymi rukávmi od značky ODIVI Wild Tee za 64 €.

Už dvanásty rok

Značka pôsobí na odevnej a módnej scéne dvanásty rok a stále expanduje. Zameriava sa na pohodlnú a príjemnú módu, ktorú si možno v niektorých prípadoch podľa ich návodu doma aj vyrobiť zo starých kúskov. Tým pádom smeruje značka ODIVI aj k upcyklácii s mottom, „že je na svete dosť vecí a nie je potrebné ich znovu vyrábať.“

ODIVI Intense Drape DressODIVI Intense Drape Dress

Čierne dlhé dámske elegantné šaty od značky ODIVI Intense Drape Dress za 96 €.

ODIVI a SOBJE

Okrem ODIVI založila Iva ešte značku SOBJE – opäť s kamarátkou, tentoraz Terezou. Táto značka sa zameriava na spoločenské a svadobné šaty. Iva je teda typ, ktorý je hnaný neustále niečo nové vymýšľať. Realizovala pop upy v Chicagu a Singapure, vymyslela oblečenie na jogu, reprezentovala Českú republiku v Ríme ako dizajnérka so svojimi kúskami značky ODIVI.

tričko ODIVI Wild Tee v čiernom prevedenítričko ODIVI Wild Tee v čiernom prevedení

Čierne dámske tričko s krátkymi rukávmi od značky ODIVI Wild Tee za 64 €.

Všade so sebou

Kamkoľvek Iva ide, všade má so sebou nejaký ten (málokedy len jeden) kúsok svojej značky a s nimi sa v mieste fotí. V ateliéri ODIVI vo SmetanaQ na Smetanovom nábreží môžete niektoré kúsky zakúpiť, alebo ODIVI ponúka online shop Queens.cz a vybrať si tu môžete niečo, čo vás osloví.

Zdroj foto: Queens.cz

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Pavla Jelínková. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie a módni návrhári.