Bvlgari: boj proti koronavírusu

Bvlgari: boj proti koronavírusu

15. februára 2020, koronavírus, Bvlgari

Sponzorovanej odkazy:

Značka Bvlgari podporila vedcov v boji proti koronavírusu veľkým darom výskumnému oddelenia nemocnice Lazzaro Spallanzani v Ríme. Práve tu sa prvým lekárskym tímom podarilo izolovať vírus za menej ako 48 hodín, čo je kľúčový úspech, ktorý umožní rýchlejšiu diagnostiku, liečbu aj vývoj vakcíny.

Rímska šperkárska značka, ktorá má dlhú a rozsiahlu tradíciu spoločenskej zodpovednosti a humanitárnej pomoci, sa rozhodla pomôcť vizionárskym mozgom talianskeho centra excelentnosti výskumu a medicíne.

Tri ženy v popredí

Maria Rosaria Capobianchi, Francesca Colavita a Concetta Castilletti sú tri mimoriadne ženy, ktorým sa medzi prvými v Európe podarilo izolovať štruktúru koronavírusu. Finančný dar od Bvlgari umožní nákup najmodernejšieho mikroskopického zobrazovacieho systému – základného technického vybavenia na podporu tohto náročného výskumu, ktorý povedie k prevencii a liečbe koronavírusu.

Výskum pre svet

Z výskumu bude mať prospech celé ľudstvo počnúc Čínou, ktorá je najviac postihnutou krajinou týmto novým ničivým vírusom.

"Tím vedcov teraz môže vďaka nášmu prispeniu pracovať s technologicky najvyspelejšími prístrojmi, čo otvára cestu k rýchlejšiemu dosiahnutiu výsledku. Z tejto práce budú mať prospech všetci ľudia na svete, ktorí sú potenciálne koronavírusmi ohrození, počnúc Čínou, kde epidémia pôvodne vypukla, "komentuje Jean-Christophe Babin, generálny riaditeľ spoločnosti Bvlgari.

"Dúfame, že náš príspevok pomôže urýchliť liečbu tohto ochorenia, a sme hrdí, že ho môžeme poskytnúť vedeckému tímu Lazzaro Spallanzani v našej domovskej krajine; tímu, ktorému sa podaril tento mimoriadny a prelomový objav. "dodáva k tomu.

Zdroj foto: Bvlgari

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Pavla Jelínková. Článok nájdete v kategórii ostatné.