Oslávte výročie Nkuku s nami: kúpte si nejaký kúsok!

Oslávte výročie Nkuku s nami: kúpte si nejaký kúsok!

31. októbra 2019, Nkuku, nila.cz, Nila, doplnky, dizajn

Sponzorovanej odkazy:

Hoci pochádza z Anglicka, je táto značka doslova cestou okolo sveta. Nielenže zdieľa svoj názov so Zambijskou dedinkou, ale spolupracuje s umelcami z celého sveta, aby vdýchla svojim produktom nadčasovosť, tradíciu aj vôňu prírody. Tento rok oslavuje značka Nkuku celých 15 rokov existencie. Ako lepšie toto krásne výročie osláviť, než nákupom niektorého z produktov v jedinečnom štýle, alebo aspoň ich prehliadkou?

Príroda pre váš domov

Poznávacím prvkom produktov Nkuku sú prírodné materiály, kvalitné ručné práce tých najšikovnejších remeselníkov naprieč zemeguľou a tiež dodržiavaní etických princípov. Zakladatelia si stoja za tým, aby bola výroba úplne transparentná, svojich dodávateľov považujú skôr za partnerov a pravidelne jazdia ich podmienky kontrolovať. Ak vám pri vybavení bytu a ďalších doplnkov nejde len o dizajn, je Nkuku správnou voľbou. Aj ten je však pre značku dôležitý. Pestrá ponuka najrôznejších predmetov nesie prírodný vzhľad a tiež rustikálne prvky.

Viac ako kožený blok

Vôbec prvým výrobkom značky bol kožený blok. Od tej doby sa ponuka rozrástla o svietniky, poháre, šálky, lopáriky, ale napríklad aj hry, alebo rámčeky. Všetko je vyrobené z materiálov, ktoré čo najmenej zaťažujú prírodu. Objaviť tak môžete skvostné kúsky z recyklovaného skla, bavlneného papiera, juty, prírodných kameňov, keramiky aj recyklovaných kovov. Jednotlivé produkty sú tak skvelou voľbou pre vybavenie vlastnej domácnosti, ale aj ako jedinečný darček, ktorým potešíte nielen obdarovaného, ale aj človeka na druhom konci planéty, ktorý produkt vlastnými rukami vyrobil.

Cesta okolo sveta

Počiatky značky Nkuku nás vedú o pätnásť rokov späť, kedy sa jej zakladatelia rozhodli zmeniť svoj život a vydali sa cestovať po svete. Pri tejto ceste stretli rad talentovaných ľudí, ktorí ich doviedli k nápadu začať robiť niečo nové, iné a originálne. Presťahovali sa tak do vidieckeho Devone, začali spolupracovať s remeselníkmi z celého sveta a podporovali ich umenie tým, že ho začali predávať ďalej.

Foto: Nila.cz

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Jana Krajčová. Článok nájdete v kategórii doplnky.