Paraiba v hlavnej úlohe: nová kolekcia šperkov ALO diamonds

Paraiba v hlavnej úlohe: nová kolekcia šperkov ALO diamonds

19. septembra 2019, šperky, ALO diamonds, Paraiba, drahokamy

Sponzorovanej odkazy:

Všetky drahokamy dokážu oslňovať a priťahovať pozornosť a sú ovenčené puncom luxusu. Niektoré sú však luxusnejšie ako iné a sú v hľadáčiku popredných svetových celebrít aj investorov. Presne takým drahokamom je aj Paraiba, jedinečný kameň s priezračnou tyrkysovou farbou, ktorý teraz vďaka ALO diamonds prichádza aj do Českej republiky.

Najslávnejší drahokam je v Čechách

Paraiba je drahokam, ktorý si už svojou históriou dokáže podmaniť rad ľudí. Objavený bol totiž pomerne nedávno, v roku 1989. A hovorí sa, že ho Heitor Dimas Barbosa hľadal v Brazílii celých päť rokov. Tušil totiž, že kopce Paraiba skrývajú niečo neuveriteľné. A mal pravdu. Keď bol kameň objavený, strhlo sa ozajstné šialenstvo a obchodníci na burzách sa predbiehali, kto drahokam získa pre svoje klenotníctvo. Keď sa na kameň pozriete, je vám jasné prečo. Príroda si na ňom totiž dala naozaj záležať.

"Paraiba je najvzácnejší druh turmalínu, ktorý nesie názov štátu, kde bol objavený. Paraiba je totiž brazílsky spolkový štát na severovýchode Brazílie. A prečo je najvzácnejší? Považuje sa za najvzácnejší a najcennejší turmalín, pretože každého očarí svojou neónovou žiarou, ktorá ho robí takmer magickým. A navyše nikto nemá tušenie, koľko ich skaly ešte skrývajú. "Hovorí Ivo Weber, konateľ spoločnosti ALO diamonds.

Len u tých najlepších

Šperky s týmto vzácnym turmalínom sú veľmi vzácne a nájdeme ich len v tých najprestížnejších klenotníctvach sveta. Dôvodom je ich vysoká cena. Pretože nikto netuší, kedy sa vyťaží posledný kus Paraiba, stal sa kameň skvelou investíciou významných finančníkov. „Veľmi kvalitné kamene, ktoré vážia okolo 3 až 5 karátov sa vyšplhajú aj na cenu až 25 000 dolárov,“ dopĺňa Alojz Ryšavý, známy klenotník a majiteľ ALO diamonds. Cenu zvyšuje aj zložitá ťažba drahokamu, lebo sú k nej využívané výhradne ľudské ruky. Paraibu ťažia ľudia v šesťdesiatme­trovej hĺbke pod zemou v ukrutnej horúčave a surový kameň sa nachádza v žilách menších ako ceruzka. Pokiaľ po šperku s Paraiba túžite, môžete sa pre neho vydať do ALO diamonds, kde nájdete prstene, prívesky aj náhrdelníky s týmto skvostom.

Foto: ALO diamonds

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Jana Krajčová. Článok nájdete v kategórii šperky a hodinky.