Joyride od Nike: zábavná jazda

Joyride od Nike: zábavná jazda

14. augusta 2019, systém odpruženia Joyride, Nike, športová obuv, tenisky

Sponzorovanej odkazy:

Nový systém odpruženia značky Nike pomenovaný Joyride, ktorý ako správne tušíte má uľaviť nohám pri dlhých a náročných behoch a posunúť radosť z behania o ešte vyšší level.

Nike a ich systém odpruženia Joyride dopĺňa dva kľúčové patenty Nike Air a Nike React. Ponúka lepšie odpruženie, účinnejšiu absorpciu otrasov z dopadu, skvelú odozvu a hladší prechod od päty k špičke – aj preto sa tento systém ako prvý objavil u bežeckých topánok Nike Run Joyride Flyknit. Tie sú určené pre bežcov, ktorí potrebujú udržať nohy svieže pri výkone a lepšie aj rýchlejšie regenerovať po rýchlych intervalových či vyčerpávajúcich dlhých behoch.

Čo je Joyride?

Ide o nový systém, ktorý je vyrobený z tisícov TPE guličiek, ktoré sú uložené do kapsúl a rozmiestnené do špecifických zón tak, aby sa pena mohla rozťahovať do všetkých smerov. Tento systém vytvára akýsi dynamický vankúš, ktorý sa prispôsobí tvaru vašej nohy. Tiež veľkosť kapsúl sa prispôsobuje, a to na základe toho, ako noha dopadá pri pohybe na zem. Napr. kapsula na päte je väčšia, aby absorbovala nárazy, zatiaľ čo kapsula v prednej časti chodidla uľahčuje plynulý prechod dopredu. Veľmi zjednodušene: budete mať pocit, ako by ste behali po bublinách.

Ako systém Joyride vznikol?

Joyride má za sebou opakované intenzívne testy sto päťdesiatich rôznych materiálov, z ktorých bol ako ideálny pre výrobu guličiek vybraný termo plastický elastomér. Kapsule, v ktorých sú guľôčky uložené, zabraňujú ich prílišnému pohybu pod chodidlom, čo zároveň umožnilo vytvoriť špecifické zóny pre rôzne časti chodidla. Guličky sú v kapsuliach uložené tak, aby sa presne pohybovali v daných zónach a reagovali na potreby jednotlivých fáz kroku (napr. ak by v bežeckej topánke bolo celkom osem tisíc guličiek, 50% z nich by tlmilo náraz pod pätou a 50% by odpružovalo špičku ).

Nike Joyride Run Flyknit

Prvý model Nike Joyride Run Flyknit je vytvorený pre všetkých bežcov, ktorí chcú mäkké odpruženie a hladký prechod pomáhajúci zmierniť dopad. To je dôležité ako pre skúsených maratóncov, tak aj pre začiatočníkov, ktorí hľadajú vlastný rytmus a krok. Nový systém odpruženia Joyride je ako prvý uvedený v týchto bežeckých topánkach, ale čoskoro bude k dispozícii aj u ďalších Nike kolekcií Sportswear – Nike Joyride NSW Setter (ktorý debutoval počas show Matthew Williams 'SS20 Alyx na Fashion Weeku v Paríži), dámskych exkluzívnych Nike Joyride NSW optik a Nike Joyride Kids Nova, vytvorených pre potreby mladých športovcov.

Nike Joyride Run Flyknit bude k dispozícii od 15. augusta na nike.com a vo vybraných predajniach.

Zdroj foto: Nike

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Pavla Jelínková. Článok nájdete v kategórii topánky, obuv a značky a značkové oblečenie.