Ako si správne vybrať slnečné okuliare?

Ako si správne vybrať slnečné okuliare?

22. júna 2019, Fashion Arena Prague Outlet, outl, slnečné okuliare, doplnky

Sponzorovanej odkazy:

Či už sa tento rok vydáte za exotikou k moru, alebo dáte prednosť osvieženiu vo vysokých horách, nemali by ste zabudnúť na kvalitné vybavenie v podobe slnečných okuliarov. V tejto oblasti sa veľa z nás orientuje podľa aktuálnych módnych hitov, ale tie by nemali byť jediným meradlom. Pri výbere myslite predovšetkým na to, akú ponúkajú ochranu, ale určite aj tak si budete môcť vybrať štýlový kúsok, ktorý vám vydrží po mnoho sezón.

Kvalitný materiál je základ

Aj keď sú slnečné okuliare dnes viac módnym doplnkom než praktickou súčasťou letnej výbavy, nemala by sa ich primárna funkcia, teda ochrana pred slnečným UV žiarením, svetlom a oslnením, podceňovať. Vydajte sa teda pre okuliare pre zmenu do kvalifikovaných predajní, napríklad k talianskej značke outl vo Fashion Arena Prague Outlet, kde objavíte okuliare desiatok luxusných značiek, ako je napríklad Ray-Ban, Gucci, Dior alebo Giorgio Armani.

Okuliare na šport

Oddávate sa radi v lete športovým aktivitám? Potom to pri výbere slnečných okuliarov nezabudnite vziať do úvahy. Hodiť sa vám totiž budú akékoľvek vylepšenia, akým je materiál, ktorý vás pri rozbití nijako neohrozí, alebo polarizačný filter, s ktorým vás nebudú rušiť nepríjemné odlesky vodnej hladiny, alebo napríklad mokré vozovky. Či už radi beháte, alebo jazdíte na bicykli, vhodné slnečné okuliare vám pomôžu aj proti lietajúcemu hmyzu, alebo nečakaným vetvičkám v ceste.

Na mieru vašej tvári

Okuliare môžu byť perfektnou finálnou bodkou celého outfitu, ale aj s nimi môžete pomerne ľahko šliapnuť vedľa a vybrať také, ktoré tvaru vašej tváre sa nebudú vôbec hodiť a nechtiac tak upozorníte na svoje nedostatky. Zamerajte sa tak na typológiu tváre a výber okuliarov jej prispôsobte. Ako teda vyberať? Ak je vaša tvár guľatá, odveďte pozornosť okuliarmi s hranatými rámami. Skúsiť môžete mačacie línie či motýlie krídla. Majitelia hranatých tvárí si zase môžu dovoliť tvary okrúhle a oválne, ktoré tvár zjemnia. Ak vlastníte oválnu tvár, máme dobrú správu – vám pristanú takmer akékoľvek okuliare.

Foto: FAPO, unsplash

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Jana Krajčová. Článok nájdete v kategórii doplnky.