Lacoste: značka s príznakom bieleho športu

Lacoste: značka s príznakom bieleho športu

30. apríla 2019, značka Lacoste, krokodíl, logo, polotričko, streetwear odevy, tenis, golf

Sponzorovanej odkazy:

Francúzska značka Lacoste je už aj u nás na Slovensku celkom dosť známa. Ale málokto si uvedomí, aký za značkou stojí príbeh. Aký je ten značky Lacoste? Viete to?

Značku Lacoste založil krátko pred 2. svetovou vojnou vo Francúzsku v roku 1933 tenista René Lacoste. A pretože mal tento ako predstaviteľ bieleho športu (tenisu) prezývku Krokodíl, ktorá sa veľmi dobre uchytila, tak aj tá sa do značky premietla ako jej logo.

Lacoste Men Lacoste Men 'Classic Polo

Lacoste Men 'Classic Polo je čierne pánske polo tričko od značky s decentným logom na prednej časti trička, za 76 €. Prvý kúsok s logom krokodíla bolo dávno pred rokom 1933 a založením značky jeho biele športové sako, na ktoré mu znak krokodíla vyšil jeho kamarát návrhár Roberta George, a René Lacoste ho vždy pred každým zápasom, keď išiel na tenisový kurt, pyšne nosil.

Lacoste Woman Polo TeeLacoste Woman Polo Tee

Lacoste Woman Polo Tee je ružové dámske polo tričko s decentným logom krokodíla na prednej časti trička za 76 €. Aj ďalšie kúsky, ktoré vnikli o štyri roky neskôr boli pôvodne určené len pre jeho športovú potrebu. Bol to rad bavlnených polo tričiek. Iné polo tričká sa totiž v tom čase vôbec nevyskytovali. Len tie tenisové, ktoré mali bielu farbu, krátky rukáv, golier a boli vždy z džersejového piké. Preto bolo bavlnené polo tričko Reného Lacoste s nevyhnutným logom krokodíla tak jedinečné.

Lacoste Sport T-shirtLacoste Sport T-shirt

Lacoste Sport T-shirt je biele pánske tričko s krátkymi rukávmi s čiernym motívom na prednej časti za 48 €. A až spomínaného roku 1933, kedy René Lacoste ukončil svoju tenisovú kariéru, zakladá René Lacoste firmu Le Chemise Lacoste s.a., ktorú otvára spolu André Gillierom, majiteľom najväčšej francúzskej továrne na pletené odevy. Od samého začiatku bolo súčasťou produktov firmy biele polo tričko Lacoste s krokodílom vyšitým na hrudi. No a od neho bolo len kúsok k ďalším štýlovým športovým kúskom oblečenia určeným predovšetkým pre plachtenie a golf.

Lacoste Woman Polo TeeLacoste Woman Polo Tee

Lacoste Woman Polo Tee je čierne dámske polo tričko s dlhými rukávmi s raglánovým zapínaním vpredu za 79 €. Najväčší rozmach však firma zaznamenala asi v polovici 20. rokov, kedy bolo na trh uvedené farebné tenisové oblečenie. Takže naraz bolo polo tričko s ikonickým krokodílom v logu dostať v mnohých farebných odtieňoch. V priebehu šesťdesiatych rokov prevzal vedenie firmy syn Reného Lacoste Bernard Lacoste a firma stále viac rozkvitala. A to až tak, že začala byť známa aj za oceánom. Vďaka rozmachu na ďalší kontinent sa sortiment stále rozširoval a poňal mnohé módne kusy ako kraťasy, módne doplnky, slnečné okuliare, hodinky a šperky, ale aj obuv.

Lacoste Crossbody BagLacoste Crossbody Bag

Lacoste Crossbody Bag je taška typu messenger bag s decentným farebným logom na vonkajšej časti za 78 €. Neskôr bolo pomyselné žezlo spoločnosti odovzdané Bernardovmu mladšiemu bratovi Michaelovi Lacoste. A tak je značka stále aj po 85 rokoch v hre, aj dnes si krokodíl drží svoje miesto medzi športovými značkami. A najviac ich stále uvidíte na tenisovom kurte, alebo na golfovom ihrisku. Aj vďaka zaujímavej spolupráci s Opening Ceremony a Supreme, je značka Lacoste dobre zabehnutá aj v ďalšom streetwearu.

Lacoste BackpackLacoste Backpack

Lacoste Backpack je červený jednokomorový farebný batoh s predným vreckom a decentným logom za 69 €. Zdroj foto: Queens.cz

Úvodné foto: Elegantná ľadvinka s textilným vreckom za 148 €.

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Pavla Jelínková. Článok nájdete v kategórii značky a značkové oblečenie.