Cestovanie v štýle Louis Vuitton

Cestovanie v štýle Louis Vuitton

6. apríla 2019, Louis Vuitton, kufre, batožina na kolieskach, návrhár Marc Newson

Sponzorovanej odkazy:

Louis Vuitton teraz uvádza na trh už svoj druhý rad inovatívnych cestovných batožín na kolieskach, ktorú pre moderných cestovateľov navrhol Marc Newson.

"Po kufroch s tvrdými stenami, ktorých parametre sú prirodzene viac rigidné, sme si stanovili ďalšiu výzvu – a to nevystuženú batožinu. Musel som nájsť vhodnú technológiu, ale aj nosnú myšlienku – niečo vyložene atraktívne, čo by dostal projekt do vienka. Nakoniec to bola technológia – nie tak technológia samotná, ale skôr proces, technika, s ktorou som mal už skúsenosti s rôznych iných projektov – v podstate sa jedná o pletený materiál. "Marc Newson

návrhár Mark Newson s radom cestovnej batožiny LVnávrhár Mark Newson s radom cestovnej batožiny LV

Nový inovatívny plášť

Technicky revolučný vonkajší plášť batožiny je vyrobený za tepla lisovaného 3D úpletu so žakárovým vzorom na rubovej aj lícnej strane, na ktorom je Newsonova interpretácia charakteristického motívu Louis Vuitton Monogram. Úplet je kompletne zhotovený z funkčnej priadze, ktorá kombinuje elastické a teplotne spracované vlákna a je bezšvová. Technológia výroby bola prispôsobená špeciálne potrebám značky Louis Vuitton.

Jeden kus úpletového materiálu je následne za tepla lisovaný do príslušného tvaru. Pred fázou lisovania však ešte prechádza vodovzdornou úpravou. Prestrihy na vrecká a zipsy sa robia ultrazvukom a batožina sa z 95% zaobíde bez švov, ktoré má bežná cestovná taška. Namiesto toho je materiál lepený, opäť za tepla, čo je elegantné a technicky pokrokové riešenie, ktoré umožňuje technológia výroby.

Minimálna hmotnosť

Pokiaľ ide o balenie a cestovanie, váha a kapacita sú zásadné. Nové technológie a neustále testovanie počas vývojového procesu zabezpečilo, že hmotnosť bola znížená na minimum pri zachovaní maximálneho objemu. Ľahká, ale odolná palubná batožina váži len 2,9 kg znamená, to maximálnu váhovú výhodu pre pasažiera.

Ako v prípade kufrov Horizon, ktoré Marc Newson tiež navrhol a ktoré boli uvedené na trh v roku 2016, sa teleskopické držadlo z eloxovaného hliníka nachádza mimo batožiny, čo mu prepožičiava pevnosť a štruktúru a zároveň maximalizuje veľmi dôležitý vnútorný priestor. Zabalené veci navyše nebudú mať charakteristické pozdĺžne otlaky od vnútorného držadlového systému; miesto držadla je v batožine viac miesta.

Komfortné držadlá v koži

Rovnako ako niektoré ikonické historické kufre Louis Vuitton, aj táto batožina má držadlá obalené prírodnou hovädzou kožou pre maximálny komfort a minimálny objem, pretože aj držadlo sa započítava do vonkajších rozmerov na účely obmedzenia veľkosti batožiny u medzinárodných leteckých spoločností.

Marc Newson sám navrhol každý jednotlivý komponent – na batožine nenájdete jediný „generický“ diel. Špeciálne bol navrhnutý aj ergonomický bezpečnostný zámkový systém na kombináciu troch čísel, ktorý má homologáciu od TSA a možno ho ovládať len jednou rukou. Zámok sa ponúka v striebornom, champagne, alebo tmavo sivom prevedení. Dve miniatúrne kolieska boli navrhnuté s cieľom maximálne tichej prevádzky.

"Je to prevratný produkt, pretože nikto s tým zatiaľ neprišiel. Nič než inovácie. Dizajn je zo svojej podstaty disruptívny a inovatívny. Keď neprídete s niečím novým, tak prečo to vôbec robiť? "Marc Newson

Návrhár dodáva: „Sám často cestujem a ako veľa ľudí, ktorí trávia takmer všetok čas na cestách, viem, čo od batožiny očakávam. Myslím, že hovorím za všetkých. Cestovanie je neoddeliteľne späté s luxusom – od historického po funkčný kontext. Tie dve veci idú ruka v ruke. Vložil som do toho všetky svoje skúsenosti. Tá batožina je predurčená k životu na ceste. “

Chytré zariadenie Louis Vuitton Echo sa ponúka ako príslušenstvo do vnútorného vrecka batožiny (všetky typy). Nová kolekcia batožiny na kolieskach je v predaji od začiatku apríla 2019.

Fotografie Craig McDean pre Louis Vuitton

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Pavla Jelínková. Článok nájdete v kategórii cestovanie a dovolenky a módni návrhári.