MINT Market Praha opäť v Holešoviciach

MINT Market Praha opäť v Holešoviciach

4. apríla 2019, Mint Market Praha, 24.ročník, české a regionálne výrobky

Sponzorovanej odkazy:

Ožívajúci priestor Pražskej tržnice nás nalákal späť. Tak okomentovali usporiadatelia MINT Marketu Praha svoj návrat na miesto činu. V piatok a v sobotu 12. a 13. apríla 2019 sa tam vráti po viac ako štyroch rokoch.

V hale číslo 17 a jej okolí rozbalí návštevníkom svoje stánky s oblečením, doplnkami, šperkami, dizajnovým tovarom aj unikátnymi dobrotami viac ako sto predajcov. MINT Market sa koná za podpory mestskej časti Praha 7 a projektu Art District 7.

Originalita a český pôvod

Tovar vyrábaný v malom množstve, často ručne a tými, ktorí ho potom aj predávajú. To je to, čo láka pravidelných návštevníkov MINT Market organizovaných po celej Českej republike. "Naši zákazníci sa chcú odlišovať. Chodia si k nám kúpiť niečo iné, zaujímavé, inšpirovať sa nevšednými nápadmi lokálnych predajcov. A tiež sa pobaviť a zažiť unikátnu atmosféru, ktorou sú naše trhy preslávené, "uviedol riaditeľ festivalu Zbyněk Hanko.

24. ročník

V apríli zažije Praha už dvadsiatyštvrtý ročník festivalu. Od svojho debutu v roku 2011 prešiel radom zmien v názve, mieste aj organizácii. Z Holešovíc Fashion Marketu sa stal Mint Market Praha. Vyskúšal celý rad priestorov po celej Prahe aj množstvo noviniek a experimentov. "To hlavné – svoju dušu – má ale stále rovnakú. Aj preto sme sa vrátili na miesto činu. Pražská tržnica mení svoju tvár. Prechádza rekonštrukciou, láka na nové priestory aj obchody a stánky. Rozhodli sme sa byť súčasťou tejto zmeny, "vysvetlil Hanko.

Späť do tržnice sa tešia aj samotní predajcovia

Napríklad pražské nakladateľstvo GplusG. "Na festivale sme boli prvýkrát práve v Holešoviciach. Bude to návrat do starých dobrých známych končín. Pre čitateľov sme si tam pripravili novinku, ktorá sa musí zažiť. Je tak trochu čarovná. Ide o krásne dobrodružstvo objavovania toho, ako bývajú ľudia a ako žijú zvieratá. Volá sa Bývame a je od Jiřího Dvořáka a ilustrátorky Daniely Olejníkovej, "oznámila Barbora Čermáková z nakladateľstva.

Festival si môže užiť úplne každý. Aj preto organizátori dbajú na jeho dostupnosť. Vítaní sú aj štvornohí miláčikovia a samozrejme mamičky s kočíkmi. Vstup je vždy zadarmo. Mamičky môžu využiť pre odloženie kočíkov priestor pod schodami.

  • MINT Market Praha 24
  • 12. – 13. 4. 2019
  • Pražská tržnica, hala 17 a okolie
  • Pia: 11: 00–18: 00
  • So: 10: 00–17: 00

Zdroj foto: Mintmarket.cz

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Pavla Jelínková. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie, kabelky a tašky, pánske oblečenie, parfémy a kozmetika, slnečné okuliare, šperky a hodinky a spodná bielizeň.