Plesová sezóna je v plnom prúde: Čo na seba?

Plesová sezóna je v plnom prúde: Čo na seba?

12. februára 2019, šaty, plesové šaty, večerné šaty, elegantné šaty, dámske oblečenie

Sponzorovanej odkazy:

Obdobie plesov a podobných spoločenských udalostí je v plnom prúde a možno vás ešte niekoľko večierkov v sezóne čaká. Či už sa chystáte na maturitný ples svojich príbuzných, alebo si chcete zatancovať na akomkoľvek inom plese, potom vás neminie výber večerných šiat, ktoré by mali padnúť nielen k samotnej udalosti, ale samozrejme aj k vám. A práve s týmto výberom vám dnes poradíme a pre inšpiráciu si zájdeme do Fashion Arena Prague Outlet, kde o spoločenské oblečenie rozhodne nie je núdza.

Dbajte na dress code

Predtým, než sa vydáte do obchodu pre svoje vysnívané šaty, sa dobre pozrite na typ akcie, na ktorú sa chystáte vyraziť. Podľa určeného dress codu by ste sa totiž pri výbere mali riadiť. Kým na niektorých udalostiach sa príliš nerieši, ak je pri udalosti napísané „black tie“, nemala by vám chýbať dlhá večerná róba a podpätky. Určite to však neznamená, že musíte stráviť večer v nepríliš pohodlných a praktických šatách s princeznovskou obručou. V kurze sú naopak dlhé, splývavé šaty, ktoré pekne obopínajú postavu a dajú vyniknúť prirodzenosti. Vyberať môžete zo širokej škály materiálov, ale rebríčku popularity tento rok jasne dominujú všetky trblietavé látky, so zdobením a flitrami.

Ide to aj krátko

Ak sa chystáte na menej oficiálnu udalosť, potom samozrejme pripadajú do úvahy aj kratšie šaty. Nič nepokazíte klasikou v podobe malých čiernych, ktoré tento rok môžu zdobiť napríklad lesklé a trblietavé detaily. Kratšie šaty vyniknú tiež spoločne s decentným výstrihom, dlhšími rukávmi alebo napríklad originálnymi silonkami. Ak rada prekvapujete a vyčnievate z davu, potom sú pre vás ako stvorené overaly, ktoré dokážu v kombinácii s vysokými podpätkami vyzerať tiež dostatočne elegantne a oficiálne, ale zároveň im nechýba šmrnc.

Nezabudnite na kabát

Na plese chceme byť za dámu so všetkým, a tak by sme nemali zabúdať, že nevyhnutnou súčasťou outfitu je aj kabát. Hoci ho prakticky ihneď odložíme v šatni, pri príchode a odchode dotvára náš celkový dojem. Skvelou voľbou bude elegantný kabát obopínajúci postavu, ale plniť by mal aj svoju základnú funkciu – zahrievať.

Foto: Fashion Arena Prague Outlet

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Jana Krajčová. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie.