Od ponožiek s Káčkom k pestrej palete oblečenia: Páči sa vám kúsok značky Kappa?

Od ponožiek s Káčkom k pestrej palete oblečenia: Páči sa vám kúsok značky Kappa?

21. augusta 2018, Kappa, ponožky, spodná bielizeň, oblečenie

Sponzorovanej odkazy:

Áno, skutočne to začalo ponožkami s označením K. A každý ich chcel nosiť. A tak vznikla ochranná známka Kappa. Lenže také jednoduché to nebolo, značka si prešla pohnutou minulosťou.

Kappa je talianska firma, ktorá vznikla veľmi dávno – už 12.11. v roku 1916 a to pod názvom Calzificio Torinese akciová spoločnosť. Vlastníkmi boli Abram Vitale, Guglielmo Marengo a Ettore Gaetano Donn. Ako splátku dlhu získali spoločníci stroj na spracovanie bavlny, a tak mohli začať s výrobou ponožiek. Tá profitovala hlavne v čase druhej svetovej vojny, keď odbyt mala firma hlavne v armádnej sfére, kde nezostalo len pri ponožkách, ale pridali sa aj ďalšie pletené kúsky.

Kappa Authentic AnguyKappa Authentic Anguy

Kappa Authentic Anguy sú čierne klasické dámske krátke kraťasy od značky Kappa s čiernobielymi postrannými motívmi za 36 € zo 100% polyesteru. Avšak v roku 1943 bola továreň Calzificio Torinese do základov zbombardovaná Američanmi, keďže zásobovala taliansku armádu. K obnove továrne došlo až v roku 1951. A keďže bolo po vojne, zamerala sa firma na výrobu oblečenia pre bežného zákazníka, v roku 1955 spoločnosť expandovala spojením so spoločnosťou Manifattura Tessuti Maglierie.

Kappa Banda RastoriaKappa Banda Rastoria

Kappa Banda Rastoria sú olivové pánske tepláky od značky Kappa s čiernobielymi postrannými motívmi zo 100% polyesteru za 38 €. Pod týmto označením fungovala ďalej a Calzificio Torinese zanikol. K roku 1956 sa datuje vznik značky Kappa. Vznikla veľmi jednoducho vďaka zákazníkom a chybným ponožkám, ktoré vracali na sklad kvôli výrobnej chybe. Pre zvýšenie dôveryhodnosti spoločnosť výrobky viac kontrolovala a také výrobky označovala monogramom K (K – Kontroll), aby poukázala na maximálnu kvalitu podľa nemeckých štandardov.

Kappa Banda Auber BodyKappa Banda Auber Body

Kappa Banda Auber Body čierne dámske body od značky Kappa s postrannými logami môžu byť vaše za 21 €. Vyrobené sú z 80% polyesteru a 20% spandexu. A boli to ponožky tak populárne, že ich skutočne chcel nosiť každý. Tak vznikla ochranná známka Kappa a firma sa stala obchodným lídrom na talianskom trhu v ponožkách a spodnej bielizni. Roku 1968 prišiel s inšpiráciou military štýle mladý Maurizio Vitale (pokračovateľ rodu a vlastník spoločnosti), ktorý videl Johna Lennona počas jedného z jeho prejavov, pričom Lennon mal na sebe vtedy armádnu vojenskú košeľu.

Kappa Banda WrastoriaKappa Banda Wrastoria

Kappa Banda Wrastoria sú biele dámske tepláky s čiernobielymi postrannými pruhmi za cenu 27 €. A military boom bol na svete, keď Vitale nechal vo svojej firme spodnú bielizeň farbiť armádne zelenou farbou a označovať znakmi, erbami a symbolmi. Roku 1969 vzniklo dnes veľmi dobre známe logo a opäť náhodou. Počas fotografovania pre katalóg plaviek Beatrix si chceli chlapec s dievčaťom, ktorí boli modelmi pre toto fotografovanie, oddýchnuť a posadili sa na zem k sebe chrbtom. Siluetu, ktorú vytvoril ich tieň, si všimol Maurizio Vitale a ten na základe tejto inšpirácie vytvoril nové logo – Omina.

Kappa Authentic ZaluKappa Authentic Zalu

Kappa Authentic Zalu je príma sivá dámska mikina s kapucňou od značky Kappa, s decentným logom na prednej časti. Môže byť vaša za 42 €. Postupne sa výroba ponožiek a spodnej bielizne rozšírila na športové oblečenie, obuv, tašky a športové potreby. Dnes je značka Kappa jednou z najznámejších značiek na svete, a to predovšetkým vo sportswear aj streetswear produktoch. Stále na sebe pracuje, aktuálne v spojení s ruskou módnou značkou Gosha Rubchinskyi, ktorá „Kappáckým“ oldschoolovým kúskom dáva nový smer.

Skúsite niektorý Kappa kúsok aj vy?

Zdroj foto: Queens.cz

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Pavla Jelínková. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie, pánske oblečenie a značky a značkové oblečenie.