V hlavnej úlohe kašmír

V hlavnej úlohe kašmír

3. augusta 2018, s.Oliver, Black Label Women, kašmír, sveter, pulóver, kardigan

Sponzorovanej odkazy:

Počas septembra 2018 oživí značka s.Oliver so svojím radom Black Label Women tú pravú módnu klasiku. Jesenná kolekcia v sebe snúbi jemnú kašmírovú vlnu a trendové farebné prevedenie.

s.Oliver BLACK LABEL Women – malinovo červený kašmírový svetrík s okrúhlym výstrihom za 106 € a véčko za 137 €s.Oliver BLACK LABEL Women – malinovo červený kašmírový svetrík s okrúhlym výstrihom za 106 € a véčko za 137 €

Zvodná vínová a výrazne ružová farba sú farebnými highlightmi, ktoré sú kontrastne doplnené nesmrteľnou sivou. Nie je teda vôbec divné, že si Karolína Kurková obľúbila kúsky práve z tejto kolekcie.

s.Oliver BLACK LABEL Women – Karolina Kurková v kašmírovo bordovom svetríku za 106 €s.Oliver BLACK LABEL Women – Karolina Kurková v kašmírovo bordovom svetríku za 106 €

Vedeli ste že…

  • Jedinečná kvalita hrejivých a drahocenných prírodných vlákien pochádza z jemných spodných vrstiev srsti kašmírskych kôz?
  • A že tieto kozy nie sú strihané klasickým procesom, namiesto toho je ich srsť vyčesávaná?
  • Že je kašmírska vlna textilný materiál známy minimálne 2000 rokov?
  • Pojem kašmír pochádza od perzského hodnostára Ali Em Hamdani, ktorý v 14. storočí zaviedol v Kašmíre spracovanie týchto vlákien v širokom meradle?
  • A do Európy sa dostali výrobky z kašmíru do obľuby až na začiatku 19. storočia?
Svetlo sivý kardigan z kašmíru za 171 €Svetlo sivý kardigan z kašmíru za 171 €

s.Oilver Black Label Women

Páči sa vám elegantný výstrih do V, či radšej klasický okrúhly, alebo cípový kardigan na zaväzovanie? Či tak alebo onak, kašmírové svetríky vždy perfektne doplnia akýkoľvek look – ako ten s nohavicami, či džínsami, a to ako v dlhej, 7/8 alebo capri dĺžke, tak s nimi krásne vyznejú všetky strihy sukní v mini, maxi, midi dĺžke, alebo aj šortky či kraťasy.

Vždy veľmi záleží na príležitosti, tento kľúčový kúsok môže doplniť slávnostny, neformálny alebo športový outfit a vždy poteší príjemným pocitom na vašej koži.

s.Oliver BLACK LABEL Women – Svetlo sivý kašmírový svetrík s okrúhlym výstrihom za 106 € a véčko za 137 €s.Oliver BLACK LABEL Women – Svetlo sivý kašmírový svetrík s okrúhlym výstrihom za 106 € a véčko za 137 €

Spodná vyčesávaná vrstva

Jedinečná kvalita hrejivých a drahocenných prírodných vlákien pochádza z jemných spodných vrstiev srsti kašmírskych kôz. Unikátne ale je, že tieto kozy nie sú strihané klasickým spôsobom, ako je bežné, ale namiesto toho je ich srsť vyčesávaná.

Starostlivosť o kašmírové kúsky

V rovnakej miere ako sú luxusné tkaniny nádherné, tak je teda náročná starostlivosť o ne. Vaše nové obľúbené kúsky vyžadujú ručné pranie vo vlažnej vode s jemným pracím prostriedkom, alebo špeciálny program na vašej práčke s minimom otáčok.

s.Oliver BLACK LABEL Women – Bordó svetrík s okrúhlym výstrihom za 106 € a kašmírový kardigan za 171 €s.Oliver BLACK LABEL Women – Bordó svetrík s okrúhlym výstrihom za 106 € a kašmírový kardigan za 171 €

A ideálnym spôsobom sušenia je rozložiť ich na sušiak horizontálne, nikdy nie na ramienko. Rovnako tak je uloženie najlepšie zložené na polici. Inak by praním v práčke, sušením a skladovaním na ramienku stratili tak svoj pôvodný tvar.

Zdroj foto: s.Oliver

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Pavla Jelínková. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie a značky a značkové oblečenie.