Kansai Yamamoto sa vracia

Kansai Yamamoto sa vracia

9. júla 2018, Kansai Yamamoto, Preciosa, český krištáľ, japonský návrhár

Sponzorovanej odkazy:

Legendárny Kansai Yamamoto sa po odmlke vracia s kolekciou ozdobenou českým krištáľom. Ťažiskovým motívom najnovšej kolekcie avantgardného návrhára sú tradičné japonské motívy vytvorené z desať tisícov krištáľov Preciosa.

"Vážim si spoluprácu s českou značkou Preciosa, ktorá sa pýši dlhou históriou siahajúcou do roku 1548 a nepreberným množstvom kameňov vyrobených z presláveného českého krištáľu. Pokryť moje návrhy desiatkami tisíc týchto krištáľov v rámci akcie Nippon Genki Project 2018 je pre mňa česť, "nechal sa počuť sám Kansai Yamamoto, keď v Tokiu svoju kolekciu uvádzal.

Dizajnéri Preciosy pre neho vytvorili dva jedinečné transfery japonských motívov mikoshi (svätyne vo vlnobití, doplnené o motívy vetvičiek stromov alebo zlaté rybky) a Kumada (bohyňa radosti ovenčená vlajkami rozličných štátov) z takmer päťdesiatich tisíc šatonových ruží najrôznejších farieb a veľkostí.

„Pretože sú obrazce veľmi zložité a kombinujú veľa farieb, muselo sa všetko robiť ručne, už nikdy by teda nebolo možné urobiť totožné transfery znova,“ vysvetľuje hlavná dizajnérka Preciosy Components Zuzana Mantel. Na každom diele je cez štyridsať rôznych komponentov a farieb. "To vytvára tak komplikované vzory, že sme museli pripraviť špeciálnu 3 D formu, do ktorej sa kamene kládli jeden po druhom. Takýto prístup by bol príliš náročný pre bežné použitie, ale pre niekoho tak precízneho, ako je Kansai Yamamoto, to bola tá najlepšia cesta, "dopĺňa Mantel.

Legendárny Kansai Yamamoto zdraví svojich fanúšikov po prehliadke v TokiuLegendárny Kansai Yamamoto zdraví svojich fanúšikov po prehliadke v Tokiu

Kto je Kansai Yamamoto?

Kansai Yamamoto je medzi módnymi dizajnérmi legenda. Svet prvýkrát ohromil svoju šou v Londýne v roku 1971. Bol tak vôbec prvým japonským návrhárom, ktorý sa prezentoval mimo svoju domovinu. Je preto považovaný za zakladateľa súčasnej japonskej módy.

Neskôr svoju dôležitosť ešte podčiarkol, keď vytvoril nezabudnuteľné kostýmy pre koncertné tourné Davida Bowieho Ziggi Stardust alebo pre speváčku Lady Gaga. Naposledy na seba výrazne upozornil v roku 2017 úspešnou spoluprácou s Nicolasom Ghesquièrem , s ktorým vytvoril kolekciu pre módny dom Louis Vuitton, ozdobenú výjavmi z japonskej ikonografie.

Mikoshi, menšie z motívov, ktoré dizajnéri Preciosy pripravili pre Kansaia Yamamota, tvorí 20 563 šatonových ružíMikoshi, menšie z motívov, ktoré dizajnéri Preciosy pripravili pre Kansaia Yamamota, tvorí 20 563 šatonových ruží

Spolupráca s českou značkou Preciosa

Preciosa pre jeho japonskú show vytvorila ešte ďalšiu aplikáciu mikoshi, teda prenosné japonské svätyne, okolo ktorej kvitnú vetvičky sakury a z vĺn tu vyskakujú zlaté rybky. Táto aplikácia, ktorá kompletne vznikla v dielni aplikačného centra Preciosy, je výrazne plastická a kombinuje rad rozličných komponentov.

Nippon Genki Project je celodenný festival a módna akcia, ktorá sa každým rokom koná v dynamickej Roppongi Hills Arena. Jej cieľom je povzbudiť Japonca v posledných opravách po tragickom zemetrasení a cunami v roku 2011 a zároveň príprave na usporiadanie olympijských hier v roku 2020.

Jeden z modelov ozdobil krištáľom vyskladaný motív Kumada, na ktorý dizajnéri Preciosy umiestnili aj českú vlajku.Jeden z modelov ozdobil krištáľom vyskladaný motív Kumada, na ktorý dizajnéri Preciosy umiestnili aj českú vlajku.

Preciosa Components

Sklárska tradícia Preciosy siaha viac ako päť storočí naspäť, a to do roku 1548, kedy boli v krištáľovom údolí na území dnešnej Českej republiky položené jej základy. Tie stoja na ideáloch, ako sú kvalita, odolnosť a inovácia. Vďaka týmto hodnotám Preciosa už po stáročia dosahuje nových technologických objavov a s podmanivou a nadčasovou kvalitou pravého českého krištáľu dokázala rozšíriť na trhoch po celom svete. Centrála spoločnosti sa nachádza v Jablonci nad Nisou.

V súčasnosti Preciosa Components ponúka okolo 35 000 krištáľo­vých kameňov pre stále rastúce portfólio luxusných módnych značiek, známych dizajnérov a výrobcov módnych komponentov na šiestich kontinentoch. To všetko vždy v absolútnom súlade s priemyselnou aj environmentálnou legislatívou. Všetky produkty v našom portfóliu sú vyrobené v Českej republike. Preciosa Components je členom rodiny Preciosa Group, ktorá v súčasnosti prevádzkuje 11 zastupiteľských kancelárií v USA, Spojenom kráľovstve, Rusku, Číne, Hongkongu, Južnej Kórei a v Dubaji.

Zdroj foto: Preciosa

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Pavla Jelínková. Článok nájdete v kategórii módne peklo, módni návrhári, ostatné, pánske oblečenie, šperky a hodinky a značky a značkové oblečenie.