A'Design Award 2018 má aj český zástupca!

A'Design Award 2018 má aj český zástupca!

8. júna 2018, cena A'Design Award 2018, Multibags, tašky, multifunkčné

Sponzorovanej odkazy:

Prestížnu cenu medzinárodnej súťaže A'Design Award 2018 dostali české dizajnérky za kolekciu multifunkčných kožených kabeliek Multibags.

A'Design Award je svetovo najväčšie a najvplyvnejšie ocenenie za dizajn, ktoré sa vyhlasuje každý rok v Taliansku. Prihlásené dizajny hodnotí medzinárodná porota zložená z popredných dizajnérov, vplyvných členov medzinárodnej tlače aj prominentných podnikateľov.

Mimoriadny desing kabeliek českých návrhárok

Najlepšie produkty a projekty predstavujúce mimoriadny dizajn, technológiu, alebo kreativitu sú ocenené príslušnou cenou. Ocenenia daného dizajnu získava jeho autor od A'Design Award doživotne. Tento rok túto cenu získali aj české dizajnérky Olina Francová a Jitka Arazimová z ateliéru Franco Arazzi. Ich kolekcia Multibags Rebels bola ocenená striebornou A'Design Award v kategórii Fashion and Travel Accessories.

Franco Arazzi

Ateliér Franco Arazzi sa venuje dizajnu kožených kabeliek-tašiek-batohov pod názvom Multibags. Ich produkty sú vďaka originálnemu rukopisu jasne rozpoznateľné. Primárne je experimentovanie na tému kabelka a vývoj nových modelov. Preto kabelky vznikajú len v malých sériách na objednávku a všetky sú autorskými originálmi.

Kolekciu ocenenú striebornou cenou A'Design Award „Multibags Rebels“ vám prezentujeme vo fotografiách a spýtali sme sa dizajnérky Oliny Francovej a Jitky Arazimovej na Mutlibags a budúcnosť.

V čom sú Multibagas tak výnimočné?

„Bola to asi multifunkčnosť a slobodomyseľnosť nášho dizajnu, čo motivovalo usporiadateľa súťaže, aby nás vyzvali k účasti. S našou tvorbou sa mohli zoznámiť na minuloročnej prehliadke Oxford Fashion Studia v rámci London Fashion Week, alebo na dizajnérskom webe notjustalabel.com. Naše, rebelujúce ‚multibags nemajú potrebu upozorňovať na spoločenské postavenie či výšku konta, naopak sú originálnym doplnkom aj funkčným predmetom pre sebavedomú nositeľku‘, ktorá sa chce odlišovať a nebojí sa vybočiť z davu. Multibag počas náročného dňa mení svoj vzhľad a funkciu. Môžete ho nosiť ako tašku cez rameno, cross body, alebo na chrbte ako batoh. Jednoduchým pretiahnutím či previazaním povrazov sa taška premieňa tak, ako práve potrebujete. Naše multibags nepodliehajú žiadnym módnym diktátom, sú rovnako ako ich majitelia slobodné a môžu ich preto na cestách sprevádzať dlhé roky. “

Čo chystáte do budúcna?

„Práve dokončujeme postprodukciu projektu Multibags Forever Young, v rámci, ktorého sme našu novú kolekciu fotili na modelkách 60+ v pražskom fotoštúdiu a v talianskych Benátkach“ na vode „s turistami z celého sveta. Chceme názorne demonštrovať, že mladosť duše nijako nesúvisí s kalendárnym vekom a máme pre to jasné fotografické dôkazy. Naším krédom je: Prečo žiť v šedi, keď je okolo toľko farieb? Prečo sa trápiť rôznymi trendami či diktátmi, keď je možné slobodne tvoriť a ísť svojou vlastnou cestou! “

Čo na Multibags hovoríte vy dámy a páni?

Zdroj foto: A'Design Award

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Pavla Jelínková. Článok nájdete v kategórii módni návrhári a ostatné.