Vysoká škola šperkárska: Cartier Libre

Vysoká škola šperkárska: Cartier Libre

12. februára 2018, Cartier, Cartier Libre, hodinky, dámske hodinky, luxusné hodinky, šperky

Sponzorovanej odkazy:

Ak je reč o naozajstnom, rokmi preverenom šperkárskom umení, je značka Cartier možno tou prvou, ktorá vás napadne. A vo svojich kolekciách svoju pozíciu zas a znova potvrdzuje a nenecháva nás na pochybách, že má stále čo ponúknuť. Ďalšou ukážkou tejto skutočnosti je nová kolekcia vysokého šperkárstva Cartier Libre, ktorá odhaľuje nekonečnú hravosť domu Cartier.

Hra s tvarmi

Hodinky z novej kolekcie Cartier dokážu zaujať už na prvý pohľad. Môžu za to predovšetkým ich nezvyklé tvary, ktoré sú všelijako pretiahnuté, stlačené aj úmyselne deformované. Prečo? Cartier sa tentoraz rozhodol ikonické a klasické tvary skrátka trochu pozmeniť a nechal tak vzniknúť niečomu novému, nespútanému a úplne kúzelnému. Pätica limitovaných modelov necháva priestor fantázii a prenesie vás do krajiny, kde je všetko možné a remeselné umenie takmer nekonečné.

Hodinky žiariace neobyčajnosťou

Zatiaľ čo je veľa šperkov z dielne Cartier nadčasových, nová kolekcia hodiniek na čele s modelmi Baignoire a Crash sa vydala po ceste extravagancie. Dámske hodinky budú dominantou každého outfitu a oslnia ženskosťou a trendmi s minimalistickým dizajnom. Zdobia ich nezvyčajné tvary, narušené proporcie, výrazný objem aj predĺžené línie. Dodávajú hodinárskemu repertoáru značky nový a svieži vietor. Okrem tvarov dokáže kolekcia zaujať tiež použitými materiálmi, z ktorých žiari vzácnosť, a kontrastujúce far­by.

Oslňte jedinečnosťou

Päť limitovaných modelov spája trúfalosť, výstrednosť i neutíchajúca elegancia. Každý z nich však žije svoj vlastný život, ktorý je neobyčajný. Model Baignoire Débordante zdobí zlatý prstenec okvetných lístkov tvorených vzácnymi kameňmi. Baignoire ETOILE zase oslovuje krištáľovou kaskádou zloženou z diamantov a čiernych spinelov, ktoré krásne odrážajú svetlo. Baignoire Infinite tvorí malý čierny ciferník obklopený po obvode lunetou. Hodinky Baignoire interdite majú veľké rímske číslice v hornej časti, v tej spodnej sa potom striedavo objavujú a schovávajú ručičky na čiernom ciferníku. Crash Radieuse potom púta pozornosť rozdrveným ciferníkom a natiahnutými rímskymi číslicami, čo spoločne vytvára až halucinačný dojem.

Foto: Cartier

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Jana Krajčová. Článok nájdete v kategórii šperky a hodinky.