Extravagancia na prvý aj druhý pohľad?

Extravagancia na prvý aj druhý pohľad?

2. februára 2018, okuliare, ic! berlin, doplnky, Žilka optik Studio, dioptrické okuliare, extravagancia

Sponzorovanej odkazy:

Okuliare sa stávajú čoraz viac nielen nevyhnutným pomocníkom mnohých z nás, ale aj módnym doplnkom, ktorý hýbe svetovými trendmi. Aj v tomto smere pozorujeme mnoho nových tendencií a štýlov a priechod je často dávaný aj extravagancii. Tej sa rozhodne nebojí značka ic! berlin, ktorá vďaka Žilka Optik Studio vstupuje na český trh. Patrí medzi najznámejšie značky v oblasti návrhu a výroby dizajnových oceľových okuliarov a jej produkty sú naozajstným zážitkom pre oči.

Okuliare značky ic! berlin

Čím značka ic! berlin vyniká? Jej priaznivci oceňujú predovšetkým to, že okuliare vyrába aj navrhuje ručne a pri spracovaní nezabúda ani tie najnepatrnejšie detaily. Za pozornosť stojí aj miesto, kde všetky modely vznikajú. Je ním bývalá východonemecká priemyselná pekáreň priamo v strede Berlína. Práve tam vznikajú okuliare od návrhov dizajnu až po finálny produkt. Okuliare, tvorené predovšetkým pevnou a pružnou nehrdzavejúcou oceľou, či luxusným acetátom, prípadne kombináciou oboch materiálov, vynikajú tiež neuveriteľne nízkou hmotnosťou. V priemere vážia menej ako 20 gramov a o ich životnosť sa nemusíte báť, sú totiž prakticky nerozbitné.

Unikátne modely a extravagancie

Sú však aj ďalšie veci, vďaka ktorým je značka ic! berlin neprehliadnuteľná. Drží totiž jedno zaujímavé svetové prvenstvo, a to vo výrobe bezskrutkových plechových rámčekov. Jednotlivé modely obsahujú unikátny zámkový záves, ktorý možno veľmi ľahko rozdeliť a znovu zostaviť bez použitia nástrojov. Na okuliaroch nenájdete žiadne skrutky, lepidlo ani zvary, ale vyryté telefónne číslo zakladateľa a generálneho riaditeľa spoločnosti Ralpha Anderle, vám umožnia mu kedykoľvek v prípade potreby zavolať.

Lepší zrak vďaka Žilka Optik Studio

Ak vás originálne modely z dielne ic! berlin zaujali, môžete si ich okuliarové rámy zaobstarať aj u nás, a to u pražskej spoločnosti Žilka Optik Studio. Okrem tejto berlínskej značky tu nájdete aj modely ďalších svetovo uznávaných ikon, ako sú napríklad Alai Mikli, Kio Yamato, Eyeworks, Oliver Goldsmith alebo Philippe Starck, a spoločnosť ponúka tiež komplexné optometrické služby aj pre tých najnáročnejších.

Foto: ic! berlin

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Jana Krajčová. Článok nájdete v kategórii doplnky.