Chcete mikinu, dámy?

Chcete mikinu, dámy?

19. januára 2018, mikiny, značkové, Queens, klokanky, na zips, s kapucňou

Sponzorovanej odkazy:

Svetre, svetríky, pulóvre a mikiny sú v súčasnosti v kurze. A niet sa čo čudovať. Veď chladné počasie si žiada niečo hrejivé a pritom štýlové. Chcete mikinu, dámy?

Mikina je druh odevu, ktorý zakrýva hornú časť tela. Najčastejšie sa nosí ako voľnočasový kúsok, na prechádzky, športovanie, turistiku, do školy či na cestovanie. Patrí k veľmi obľúbeným kúskom súčasnej doby a módy predovšetkým u mladých a tínedžerov, ale dnes nielen u nich. Mikiny sa rozšírili a majú ich v obľube všetky vekové kategórie pre ich ležérny a športový strih i materiál, z ktorého sú vyrobené. Tým je predovšetkým bavlna, zmesi s prímesou polyesteru, plyšu a fleecu.

Selflove Cliché Faux Fur JacketSelflove Cliché Faux Fur Jacket

Selflove Cliché Faux Fur Jacket je príjemná mäkká a plyšová tmavofialová dámska mikina od značky Selflove, kúpite ju za 95 €.

Ako vzniklo pomenovanie mikina

Mikiny sa u nás objavili prvýkrát keď prenikli zo Západu ako súčasť vtedajších módnych trendov. Veľmi často to bola mikina s výraznou potlačou obrázkom Mickey Mousa. A podľa tohto prvotného kúsku dostala mikina pomenovanie – Miki ako Mickey Mouse. Tento názov sa tak vžil, že je využívaný dodnes.

Selflove hoodieSelflove hoodie

Selflove hoodie je čierna dámska mikina s kapucňou a klokaním vreckom od značky Selflove. Štýlovka je vyrobená z bavlny a stojí 38 €. Ale pozor, skutočným pôvodom názvu Mikina je ale obchodné označenie Miki, vzniknuté pravdepodobne od mena Michael a to označovalo takto strihané a riešené blúzy, či pulóvre. Podobne sa u nás udomácnilo napríklad pomenovanie vysávača lux a pojem vysávať – ​​od značky Elektrolux.

Vans WM Peanuts ChristmasVans WM Peanuts Christmas

Vans WM Peanuts Christmas je tmavo modrý dámsky crewneck od značky Vans s farebnými motívmi z edície Peanuts. Aj keď je po Vianociach, iste poteší. Pôvabný kúsok bude váš za 60 €.

Komu pristane?

Mikiny ako už bolo povedané nosia dievčatá, chlapci, páni aj dámy rôzneho veku. A tipnite si, že aspoň jednu mikinu má doma každý z nás. Ale to je málo! Dnes mikina zažíva veľký boom. Ak chcete teda byť IN a trendoví, kúpte si ich viac.

adidas FB TTadidas FB TT

adidas FB TT je sivá dámska mikina od značky adidas s logami na hrudi a chrbte. Trendový kúsok na zapínanie na zips dostanete za cenu 76 €.

Strihy mikín

A môžete mať rôznorodý strih, ktorý využijete rovnako tak variabilne, aká samotná mikina je. Mikina môže byť cez hlavu, s kapucňou alebo bez nej, na zapínanie so zipsom, či s veľkými vreckami tzv. mikina typu klokanka. Majú golier, alebo sú bez neho, majú raglánové rukávy, alebo klasicky strihané. Rovnako tak ako je rozmanitý strih, je pestrý aj výber farieb tohto kúsku oblečenia.

Nike W NSW Tech Fleece Cape FZNike W NSW Tech Fleece Cape FZ

Nike W NSW Tech Fleece Cape FZ je mikina v melange prevedení a svetlo modrej farbe a predĺženým zadným dielom. Táto dámska mikina s klokaním vreckom od značky Nike s decentným logom na prednej časti stojí 114 €.

Značkové mikiny

Dnešné módne trendy velia aj značkám, aby mikiny zaradili do svojho repertoáru. A tak zoženiete značkové mikiny adidas, Nike, Cheep Monday či Stussy. A práve značkové šik kúsky ponúka v dnešných dňoch aj online značkový obchod Queens.

Vyberajte si na Queens.cz !

Zdroj foto: Queens.cz

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Pavla Jelínková. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie, ostatné a značky a značkové oblečenie.