Tajomstvo Glamour look, alebo oblečte sa na všetky sviatočné príležitosti

Tajomstvo Glamour look, alebo oblečte sa na všetky sviatočné príležitosti

16. januára 2018, Glamour look, sviatočná príležitosť, spoločenská, dámska móda, H & M

Sponzorovanej odkazy:

Zimné obdobie je plné sviatočných príležitostí a teda nie je divné, že často riešime, aký štýl oblečenia zvoliť. Vhodný štýl pre každú sviatočnú príležitosť je tzv. Glamour look ". V dnešnej dobe je to už celkom známy pojem, avšak my si dnes tento štýl podrobnejšie predstavíme. Okrem toho, o čo ide, vám predložíme pár kúskov na inšpiráciu. V súčasnosti tento štýl zoženiete aj v menších obchodoch a butikoch. Napríklad reťazec H & M ide ako vždy so súčasným dopytom módnych trendov a na zimu opäť predstavil novú kolekciu, práve v štýle Glamour look.

Kde sa vzal, tu sa vzal – Glamour look

Hoci pre mnohých tento štýl nie je žiadnou novinkou, najskôr existuje pár faktov, ktoré ste o ňom nevedeli. Glamour look má svoju dlhoročnú históriu, nejedná sa len o ďalší módny smer dnešnej doby. Avšak je pravdou, že bol znovuobjavený až v posledných rokoch. Slovo „glamour“ sa používalo pre pojem „temné kúzlo“. Glamour look teda malo znamenať, že tento štýl dodáva osobe či veci (môže ísť aj o bytové dekorácie a doplnky) neodolateľné čaro a magickú príťažlivosť. Až v 19. storočí sa potom upustilo od magického významu a označenie znamenalo len zvýšenie atraktívnosti. V dnešnej dobe označenie Glamour look znamená atraktívnosť, luxus, eleganciu a príťažlivosť. V Glamour looku ide teda o spojenie lesklého – trblietavého oblečenia, s večerným výrazným líčením. Dôraz sa kladie na striebornú, medenú a zlatú farbu (môže byť aj metalicky ružová a iné odtiene). U líčenia sa zdôrazňujú oči dymovými tieňmi a čiernou linkou, pre tzv. „Mačací pohľad“.

Inšpirácia v novej kolekcii H & M

H & M na zimu prispelo novou kolekciou a pridali taktiež trošku do štýlu Glamour look. Tento štýl vynosíte práve najviac v zimnom období – hodí sa ako pod vianočný stromček, tak na silvestrovskú párty, alebo na novoročné večierky a zimné plesy. Môžete si byť isté, milé dámy, že v Glamour štýle budete neprehliadnuteľné. V H & M nájdete potrebné tieto krásne šaty, vhodné ako na večierok, tak na ples, ak je v modernejšom duchu. Tieto krátke trblietavé šaty končia pri kolenách, avšak vďaka dlhým rukávom pôsobia elegantne. Materiál je z džerseja a trblietavých vlákien. Na chrbte je sexy prestrih v tvare kvapky a výstrih tu nie je žiadny – šaty majú skôr rolákové zakončenie. Kombinácia sexy krátkeho strihu a výstrihu na chrbte, s usadenými dlhými rukávmi a rolákom, spolu s trblietavým vzhľadom je jednoducho neodolateľná. Prípadne je možné zvoliť rôzne varianty šiat. Napríklad velúrové šaty s flitrami vyzerajú úplne skvele a už k nim nepotrebujete ani žiadny ďalší výrazný doplnok.

Dámska móda Glamour – môže ísť aj o obuv!

Glamour looku možno dosiahnuť aj pomocou obuvi. Buď ku trblietavým šatám môžete zvoliť aj rovnako trblietavé topánky. Alebo, ak by to na vás bolo už moc, môžete zvoliť čierne koktejlky a vyniknúť len pomocou neprehliadnuteľných „glamour topánok“. Takéto topánky zoženiete opäť v obchode H & M. Celá kolekcia je k sebe potom perfektne zladená, takže môžete rôzne vyberať a kombinovať. Na ukážku predstavujeme obuv nízke trblietavé čižmy striebornej farby. Majú bočný zips a látkovú podšívku, i stielku. Podrážka je gumová a kriedový podpätok je s výškou 5,5 cm. Topánočky sa blyštia natoľko, že k nim naozaj postačia čierne šaty. V prípade, že chcete výraznejšie šaty a decentnú obuv, môžete zvoliť napríklad zamatové lodičky, zdobené štrasovými kamienkami. Podšívka, i stielka sú kožené a podrážka gumová. Podpätok je s výškou 10,5 cm.

Glamour look v H & M

A ako sme už uviedli, v H & M teraz zoženiete proste všetko zo štýlu Glamour look a vynosíte to najskôr na akúkoľvek príležitosť. Predsa len sa jedná o sviatočný štýl, avšak so sexi nádychom. Pozor si dajte len na to, aby to na danú príležitosť nebolo veľmi provokatívne (napríklad krátky topík, alebo mini šaty). Inak sa v tomto štýle fantázii medze nekladú. V H & M nájdete krásne topy, kabelky, aj ďalšie doplnky.

Zdroj foto: H & M

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Lucie Holásková. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie, doplnky, kabelky a tašky, módni návrhári, ostatné, topánky, obuv a značky a značkové oblečenie.