Uľavte svojim nohám naboso!

Uľavte svojim nohám naboso!

1. novembra 2017, Barefoot, Naboso, bosé topánky,

Sponzorovanej odkazy:

Možno vám príde nepatričné zmieňovať sa v chladnom jesennom a očakávanom zimnom období o topánkach, ktoré evokujú chôdzu naboso. Ale…?

Ale prečo neísť do ďalšieho roka s číslovkou 2018 s unikátnym predsavzatím, ktorým by bolo uľaviť vašim nohám tým, že im doprajete obuv, v ktorej sa vaše nôžky budú cítiť, ako by ani obuté neboli?

Fenomén Barefoot

Áno aj do Česka už dorazil fenomén Barefoot a s ním aj Barefoot topánky. Barefoot v preklade doslova znamená naboso. A u nás sa na tzv. bosé topánky zameriava spoločnosť Naboso.cz. Nimi ponúkané topánky simulujú prirodzenú chôdzu naboso, pričom ide o kvalitnú a zdravú formu obuvi, ktorá je dnes navrhovaná tak, aby vyzerala štýlovo.

Pätnástka značiek

A značiek, ktoré na tento typ obuvi cielia, je dnes už pestrá škála. Od značky naboso, Angles Fashion a Sole Runner cez Feelmax, freet, Sockwa, až po ZAQQ a Earth Runners, aj mnohé ďalšie značky. Ponuka je dnes naozaj pestrá a rozmanitá, bosé topánky ponúka pätnástka českých a svetových značiek.

Barefoot Scout Cognac za 155 €Barefoot Scout Cognac za 155 €

Prečo naboso?

Pýtate sa asi, prečo práve naboso? No pretože je to v súlade s prírodou. Príroda vytvorila ľudskú nohu pre čo najefektívnejší pohyb a chodiť naboso, užívať si pohodlnosť, a zažívať pocit naboso, alias bosá chôdza znamená veľký návrat k tejto prírodnej prirodzenosti.

Prirodzenosť s Barefoot

Život bez topánok je fajn. Aj keď sú topánky ochranou nohy, a sociálne podmienky spolu s módou priniesli chôdzu v topánkach, tak nie je táto forma chôdze prirodzená. Ľudia začali totiž nosiť topánky, ktoré sa od prirodzenej anatómie chodidla veľmi líšia a ľudské telo vďaka tvrdým podrážkam a neprimeraným podpätkom trpí – od problémov s bolesťou kolien cez bolesť lýtok a bedier až po bolesti chrbtice a chodidiel nôh.

A tak je tu typ topánok, vďaka ktorým sa budete cítiť dobre. Ak teda už potrebujete z etických, módnych či ochranných dôvodov obúvať topánky, tak nech sú to také, ktoré budú k nohám ohľaduplné.

Tzv. bosé topánky sú o 1 číslo väčšie ako klasická topánka, a to z dôvodu prirodzeného roztiahnutia zaťaženého chodidla.

Aké sú bosé topánky?

  • bosé topánky majú veľmi malú hmotnosť
  • sú vyrobené bez zvýšenej päty
  • tiež bez podpory klenby
  • majú tenkú a ohybnú podrážku
  • pričom je podrážka odolná proti oderu a prepichnutiu
  • ponúkajú široký priestor pre prsty
  • a sú riešené bez neohybných a zdvihnutých špičiek
Barefoot Söll Runner Chenoa Red v cene 163 €Barefoot Söll Runner Chenoa Red v cene 163 €

Naše telo nie je prispôsobené tvrdým podrážkam a podpätkom. Tzv. bosé topánky (Barefoot) simulujú prirodzený stav chôdze naboso. Spoločnosť naboso tak borí mýtus, že bosá obuv je iba pre outdoorových nadšencov a voľný čas. Dnes už výrobcovia ponúkajú zdravé obutie aj pre každodenné nosenie v meste i do kancelárie, ktoré od bežných klasických topánok na prvý pohľad nerozoznáte.

Vyberte si zo širokej ponuky pre dámy, pánov i milé deti od pätnástky domácich i svetových značiek na naBOSo.cz .

Úvodné foto: Söll Runner APONTE Royal za 165 €

Zdroj foto: naBOSo.cz

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Pavla Jelínková. Článok nájdete v kategórii módni návrhári, topánky, obuv a značky a značkové oblečenie.