Šik muži v trendových nohaviciach

Šik muži v trendových nohaviciach

5. apríla 2017, pánske nohavice, džínsy, Boyfreind, slim, bootcut, skinny, tepláky, biker jeans, jogger pants, muži, páni, dámy, chlapci,

Sponzorovanej odkazy:

Nohavice nám pripadajú ako samozrejmá súčasť oblečenia, ktorú obliekame od pása k členkom takmer od nepamäti. Obliekali si ich už kočovní nomádi Skýti, Sarmati a Dákovia v Iráne. Mimo nich potom len v starovekej Číne vojaci. Predtým nohavice ľudia nepoznali. Ani muži nie.

A vedeli ste, že kedysi Rimania Zaaplskú Gáliu (oblasť Keltov) pomenovali neoficiálne ako Gallia Brač (Gália nohavicová)? Až také boli nohavice ako súčasť odevu v tej dobe neobvyklé a vzácne, a Kelti ich nosili radi a všade. A práve oni nohavice niekedy v roku 750 pr. n.l. rozšírili do sveta. Konkrétne medzi Germánske národy. Ostatní (Gréci a Rimania), nohavice považovali dlho za barbarské a nekultúrne oblečenie.

LRG payola PantLRG payola Pant

LRG payola Pant sú pánske nohavice od značky LRG, dostanete v khaki, ružovej, zelenej, modrej farbe, s decentným logom na zadnom vrecku, za 92 €. Tí by sa asi dnes divili, že nie je takmer človeka, ktorý by si ich neobliekal. Však oni aj v Ríme na nich prikývli, a cca od konca 4. stor. n.l. ich od vojakov (barbarov), ktorí ich považovali za veľmi praktickú súčasť odevu, začali preberať aj bežní Gréci a Rimania. Akoby aj nie! No viete si dámy a páni predstaviť súčasnosť bez nohavíc? Ja teda nie!

Cayler & Sons BL Doomed Distressed Jogger PantsCayler & Sons BL Doomed Distressed Jogger Pants

Cayler & Sons BL Doomed Distressed Jogger Pants v maskáčovom prevedení sú pánske nohavice s postrannými vreckami, ktoré vás vyjdú na 77 €. A verte, že naozaj málo slovenských slov sa u nás rozšírilo takou rýchlosťou blesku, ako práve slovo nohavice, či už myslíme tie krátke, športové, klasické či legíny. A to ako v rovnom zoštíhľujúcom strihu (Slim Fit), Skinny (úzke nohavice), či bootcut strih (mierne rozšírené od kolien). A nielen muži si dnes radi obliekajú pohodlné a ležérne boyfriend nohavice, obzvlášť džínsy.

Cayler & Sons ALLDD Heavy Cut DenimCayler & Sons ALLDD Heavy Cut Denim

Cayler & Sons ALLDD Heavy Cut Denim blue patrí k pánskym jeansovým nohaviciam, ktoré dostanete v modrej a bielej farbe s destroyed motívmi, ktorých cena činí 94 €. Dnešné pánske nohavice vôbec zahŕňajú okrem klasických aj džínsy, alias rifle. Novo aj obľúbené biker jeans a jogger pants, alebo sa začínajú namiesto nohavíc často nosiť aj značkové tepláky. To je veľký trend, obzvlášť obľúbený u mladých mužov.

Mass DNM Phat Camo Baggy FitMass DNM Phat Camo Baggy Fit

Mass DNM Phat Camo Baggy Fit sú tmavo modré pánske jeansové nohavice s farebnými motívmi na zadných vreckách. Kúpite ich za 68 €. Zdroj foto: Gueens.cz

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Pavla Jelínková. Článok nájdete v kategórii pánske oblečenie a značky a značkové oblečenie.